13 juli 2021 In de media

Vitesse beloont Enzo Cornelisse met nieuw contract

Zijn sterke ontwikkeling heeft Enzo Cornelisse een nieuwe verbintenis opgeleverd bij Vitesse. De 19-jarige verdediger – in Arnhem geboren, getogen én opgeleid – heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024.

Alweer tien jaar geleden is het dat Cornelisse vanuit de Arnhemse partnerclub ESA instroomde bij de Vitesse Voetbal Academie. Nadat hij in juni 2020 als aanvoerder van de Onder 19 zijn eerste contract tekende, ging het snel voor de talentvolle linkspoot. Hij werd definitief overgeheveld naar de eerste selectie en maakte in oktober zijn debuut in de Eredivisie. Daarmee trad hij in de voetsporen van zijn vader Tim Cornelisse; de huidige Onder 18-coach speelde zelfs 133 officiële duels voor Vitesse. In totaal staat de teller bij Enzo Cornelisse nu op zes optredens in Vitesse 1, waaronder tegen PSV en AZ. Geen van deze wedstrijden werd verloren.

Voor Cornelisse is dit wederom een signaal dat hij op de goede weg is. “Ik kan tevreden zijn over mijn debuutseizoen in de eerste selectie. Nu is het zaak om de volgende stappen te zetten. Ik ga er alles aan doen om dit seizoen zoveel mogelijk van waarde te zijn voor het team. Dit nieuwe contract geeft mij in ieder geval veel vertrouwen.”

Technisch directeur Johannes Spors: “Enzo heeft in het afgelopen seizoen een grote stap gezet, van jeugdspeler naar volwaardig lid van de eerste selectie. Nu hij zijn eerste ervaringen heeft opgedaan, is het aan hem om te laten zien dat hij een grotere rol kan spelen in het team. De contractverlenging van Enzo is een beloning voor hem, maar ook een felicitatie waard richting de Vitesse Voetbal Academie. Het onderstreept wederom dat daar uitstekend werk wordt verricht.”

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: