10 juli 2019 In de media

Vitesse bereid thuisduels buiten GelreDome te spelen voor Songfestival

Vitesse heeft uitvoerig overleg gevoerd met provincie Gelderland en gemeente Arnhem en de stad zal een officieel bidbook inleveren om het Eurovisie Songfestival naar Arnhem te halen, waar Vitesse onder bepaalde voorwaarden mee akkoord is gegaan.
Concreet betekent dit dat Arnhem, samen met enkele andere steden, een gooi gaat doen om het Eurovisie Songfestival in mei 2020 te mogen organiseren. Eén van de consequenties is, indien Arnhem uiteindelijk ook daadwerkelijk de uitverkoren stad wordt, dat GelreDome circa acht weken volledig gereserveerd zal moeten worden voor het Songfestival. Mocht het zover komen, dan is het plan dat Vitesse de laatste drie thuiswedstrijden van de competitie en mogelijk de play-off wedstrijd(en) in een tijdelijk stadion gaat spelen.

“Onze eerste reactie was; natuurlijk gaan wij niet buiten GelreDome spelen”, zegt algemeen directeur Pascal van Wijk. “Aan de andere kant beseffen we ook dat het een unieke en eenmalige kans is die voorbij komt voor onze stad en onze regio. Daarom zijn we de gesprekken aangegaan. Ons uitgangspunt is vanaf het begin heel duidelijk geweest: alleen onder bepaalde voorwaarden zijn we bereid in te stemmen. We beseffen dat er in dat geval nogal wat van Vitesse en van alle supporters en andere stakeholders zal worden gevraagd. Het is nu afwachten waar het Eurovisie Songfestival daadwerkelijk georganiseerd gaat worden. Indien het Arnhem wordt, moeten we concreet aan de gang met het scenario van het tijdelijke stadion. De provincie, gemeente Arnhem en Vitesse hebben op een bijzonder constructieve en intensieve manier samengewerkt, wat ongetwijfeld in de toekomst ook verder haar vruchten zal afwerpen.”

Reactie Supportersvereniging Vitesse

De Supportersvereniging Vitesse maakt zich ernstige zorgen over de gevolgen voor de supporters als Arnhem gekozen wordt als organisator van het Eurovisie Songfestival. Mocht het zover komen dan zullen wij zeker in gesprek gaan met Vitesse om op te komen voor belangen van onze achterban. De supportersvereniging is (en blijft) van mening dat Vitesse te allen tijde haar thuiswedstrijden in stadion GelreDome moet spelen.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: