1 november 2023 In de media

Vitesse bereikt volgende ronde TOTO KNVB Beker

Vitesse heeft de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. In Heerlerheide wisten de Arnhemmers met 0-1 te winnen. Doelpuntenmaker aan Arnhemse zijde was Dominik Oroz.

Op dinsdagavond 31 oktober was het tijd voor een ouderwets avondje bekervoetbal. Op Sportpark Pronsebroek nam Vitesse het op tegen derde divisionist RKSV Groene Ster, voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker.

In Heerlerheide traden de geel-zwarten met een sterk gewijzigde basiselftal aan ten opzichte van de laatste thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Phillip Cocu had een plek in zijn ploeg voor Markus Schubert, Enzo Cornelisse, Said Hamulic en Amine Boutrah.

Zoals van Vitesse verwacht mocht worden was de openingsfase voor de Arnhemmers. In de 7e minuut was de eerste grote kans voor Boutrah, zijn schuiver ging maar net voorlangs. Kort hierna volgden er kansen voor Million Manhoef en Hamulic.

Na 23 minuten was Groene Ster voor het eerst gevaarlijk. Na een corner kwam de bal voor de voeten van Stassen, zijn schot ging van circa elf meter over het doel van Schubert. Nog geen minuut later was daar de volgende grote kans voor Hamulic, na een voorzet van Pinto redde doelman Voss knap op zijn kopbal.

De laatste fase van de eerste helft was matig, in de slotseconde was er nog wel een mogelijkheid voor Manhoef zijn schot belande in het zijnet. We gingen rusten met de brilstand (0-0).

Het tweede bedrijf begon met een wissel, Miliano Jonathans kwam erin voor de in de kleedkamer achtergebleven Boutrah. Uiteraard waren de eerste kansjes weer voor de Arnhemmers. Manhoef en Hamulic beproefden hun geluk, maar hun schoten misten kracht en richting.

Vitesse kwam langzaamaan beter in haar spel. Eerst was het de ingevallen Jonathans die het probeerde met een afstandsschot, zijn poging werd knap overgetikt door doelman Voss. In de corner daarna was het – na een korte combinatie – Manhoef die zijn schot uiteen zag spatten op de lat.

Na 75 minuten was het Jonathans die met een harde schreeuw en een ogenschijnlijk zware blessure naar het kunstgras ging. Hij moest uiteindelijk per brancard het veld verlaten. Zijn vervanger was Gyan de Regt.

In de 84ste minuut was daar dan eindelijk de bevrijdende 0-1 voor Vitesse. Na een corner van Manhoef belande de bal op de hoofd van ‘derby hero’ Dominik Oroz, hij knikte vervolgens knap raak.

In de minuten die volgden was het Groene Ster die met man en macht wat probeerden te forceren. Het was echter Vitesse dat in de counter gevaarlijk was. Doelman Voss wist twee keer knap te redden op schoten van Manhoef en Domgjoni.

De wedstrijd kende nog een lange staart. Er kwamen maar liefst negen minuten blessuretijd bij. Vitesse kwam hierin amper in gevaar en wist zelf via Kozlowski nog de lat te raken. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0-1 overwinning voor Vitesse. De club gaat daarmee in de koker voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker.

Aanstaande zaterdag (4 november 2023) speelt Vitesse om 21.00 uur haar volgende uitwedstrijd, dan in Deventer. Vitesse wordt tegen Go Ahead Eagles gesteund door een uitverkocht uitvak.

RKSV Groene Ster vs Vitesse 0-1 (0-0)

Scheidsrechter: Stan Teuben

Gele kaarten:

RKSV Groene Ster
Voss (K), De Kleijn, Petit, Rokx (74’ Middelhoven), Stassen, Ghijsen, Ahidar, Stassar, Golsteijn (64’ Hajjaji), Zwartjes, Germonprez (87’ Shotton);

Vitesse
Schubert (K), Pinto, Isimat-Mirin (C), Oroz, Hendriks (84’ Van Zwam), Cornelisse, Tielemans (36’ Domgjoni), Kozlowski, Boutrah (46’ Jonathans) (77’ De Regt), Hamulic, Manhoef;

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: