1 oktober 2015 In de media

Vitesse beroept zich op vormfout inzake Bosz

Het is nog maar de vraag of trainer Peter Bosz daadwerkelijk wordt geschorst vanwege het bekerincident, vorige week bij Heracles Almelo.
De trainer kreeg eerder een schikkingsvoorstel van vier duels, maar Vitesse spreekt van een vormfout. De trainer van Vitesse werd in het slot van het bekerduel weggestuurd door arbiter Danny Makkelie, maar weigerde naar de tribune te gaan. Vervolgens besloot de scheidsrechter het duel te staken. Donderdagavond diende de zaak in Zeist. Vitesse pleit zijn eigen trainer vrij.

'Er is sprake van een ernstige vormfout', laat de jurist van de Arnhemmers in het slotpleidooi weten. De Arnhemmers moesten lange tijd wachten op het wedstrijdformulier. Eenmaal ontvangen, werd er geen melding gemaakt van het wegzenden van Bosz. 'Het wegzenden van Bosz is op het formulier niet omschreven', aldus Vitesse. 'Door die aantekening wordt een betrokkene in staat van beschuldiging gesteld. Essentiële procedures ontbreken.'

'Door een technische storing is het pas later verstuurd. Dat is mondeling uitgelegd', reageerde de aanklager. 'Op het moment dat het formulier aanwezig was bij de KNVB is het doorgestuurd naar beide verenigingen.'

De Arnhemmers verwezen daarbij naar de zaak van Eljero Elia, die eerder op dezelfde feiten werd vrijgesproken. Daarnaast was Vitesse het niet eens met de aantijgingen dat Bosz zich met woord en gebaar negatief heeft uitgelaten richting de scheidsrechter en de vierde man én dat hij weigerde het speelveld te verlaten.

Volgens de arbitrage heeft Bosz de officials tijdens het duel onder meer uitgemaakt voor schijtbakken en zeikerds. In zijn verweer liet Bosz weten het laatste tegen zijn eigen verdediger Kevin Diks te hebben gezegd, schijtbakken zou hij wel hebben gebezigd. 'Maar dat is spreektaal', aldus de trainer.

De aanklager bleef bij de strafeis van vier duels omdat Bosz de belangen van de voetbalsport zou hebben geschaad én een recidivist zou zijn.

Trainer Peter Bosz: 'Het is een vreselijke week geweest. Je wilt met voetbal bezig zijn. Dat ben ik veel te weinig geweest. Heel veel feiten kloppen gewoon niet. Dat hebben we proberen weg te zetten vanavond. Ik vind het allemaal niet eerlijk. Dat is dat ik blij ben dat ik eindelijk mag uitspreken. Als je hiervoor tegenwoordig wordt weggezonden, dan denk ik dat het heel druk gaat worden in Zeist. Wat mij nog het meeste pijn doet is als mij gezegd wordt: het voetbal in diskrediet brengen. Ik zit in commissies van de KNVB, in het bestuur coaches betaald voetbal. Ik zit al 35 jaar in het vak.'
 

 


 

VI / Video OG – Foto’s SV

Hoofdsponsor: