2 december 2021 In de media

Vitesse bespreekt uitwijken voor Europese wedstrijd, maar Duits stadion geen haalbare kaart

Vitesse heeft de optie besproken om voor de Europese wedstrijd tegen NS Mura uit te wijken naar Duitsland. Maar nadere bestudering van onder meer de coronaregels leert dat de Arnhemse club de grens niet over kan gaan.

Vitesse speelt volgende week donderdag (9 december, aftrap 21.00 uur) de slotwedstrijd in Groep G van de Conference League. Tegenstander is Mura uit Slovenië. Voor de Arnhemse club zijn de belangen groot.

De eredivisionist is in de poule in een strijd verwikkeld met Tottenham Hotspur voor het tweede ticket van de knock-outfase. Stade Rennais is als groepswinnaar al verzekerd van overwintering. Vanwege de coronalockdown in Nederland is er in GelreDome geen publiek aanwezig.

“We balen enorm dat we opnieuw zonder onze supporters moeten spelen”, verklaart algemeen directeur Pascal van Wijk van Vitesse. ,,Zeker bij dit belangrijke duel, waarin er veel op het spel staat, hadden we hun steun uitstekend kunnen gebruiken.”

Vitesse bekeek de optie van een stadion vlak over de grens in Duitsland serieus. ,,Echter bleek al in een vroeg stadium dat het verplaatsen van de wedstrijd naar Duitsland geen haalbare kaart was”, stelt Van Wijk.

“De enige optie is helaas om de situatie te accepteren. We hopen dat al onze supporters ons vanuit huis zullen steunen om door te komen in onze zware groep.”

Volgende ronde zou fantastisch zijn

Voor Duitsland is ontvangst van Nederlandse clubs geen optie. Het land neemt vanwege een toename van besmettingen met Covid-19 ook steeds strengere maatregelen. Daarbij worden in diverse deelstaten vanwege corona ook stadions gesloten.

Vitesse hoopt in GelreDome nu allereerst op een Europese stunt, met de eliminatie van Spurs. Daarna zouden voor volgend jaar versoepelingen soelaas kunnen bieden voor Europese wedstrijden met publiek.

“Het zou fantastisch zijn om in de volgende ronde uit te mogen komen”, reageert Van Wijk, “mét onze supporters op de tribunes.”

Bron: Gelderlander / Foto's: SV

Hoofdsponsor: