4 augustus 2021 In de media

Vitesse Betrokken update – Juli 2021

LAATSTE BLIKSEMSTAGE VAN HET SEIZOEN!

In samenwerking met JINC probeert Vitesse Betrokken aan de hand van bliksemstages leerlingen kennis te laten maken met de arbeidsmarkt. Voorheen ontvingen wij de leerlingen op GelreDome, maar in de huidige situatie kwamen wij naar de school. Na een introductie over de organisatie van Vitesse en een virtueel rondje langs alle afdelingen van Vitesse, gingen de leerlingen aan de slag met opdrachten om kennis te maken met Vitesse Betrokken. De leerlingen moesten bijvoorbeeld een fictief eetschema maken voor een deelnemer van Vitesse FIT.

Afgelopen maand was Vitesse Betrokken te gast op ’t Venster in Arnhem om een bliksemstage te verzorgen. Tijdens een bliksemstage maken leerlingen kennis met verschillende beroepen. Ruim dertig leerlingen hebben kennisgemaakt met Vitesse als organisatie. Ze zijn meer te weten gekomen over de verschillende afdelingen en werkzaamheden. Daarnaast weten ze nu ook waar Vitesse Betrokken voor staat en welke projecten er zijn. Eén van de deelnemers gaf aan: “Het was interessant om te weten wat er allemaal gebeurt in plaats van alleen voetbal.” Na de kennismaking met Vitesse gingen de kinderen zelf aan de slag; zo dachten ze na over hun eigen toekomstplannen.

EDITIE VITESSE FIT AFGEROND

Opnieuw een editie Vitesse FIT succesvol afgerond. De geldende corona-maatregelen maakten het in april weer mogelijk gezamenlijk op het veld te staan; zowel individueel als het voetballen was weer toegestaan. Dit resulteerde in een nog betere groepsdynamiek. Dit blijkt ook uit de mooie woorden van een deelnemer: “Jullie hebben me geholpen mijn doelen te bereiken.” Naast de kracht van Vitesse is het sporten in teamverband ook van grote waarde binnen het leefstijlprogramma. “Het voelde gister een beetje alsof je de basisschool verlaat.”

Nu de twaalfde training is voltooid, kijken we alweer uit naar de volgende editie van Vitesse FIT. Houdt de kanalen van Vitesse en Vitesse Betrokken in de gaten!

VITESSE HATTRICK COACHES RONDEN SEIZOEN 2020|2021 AF EN ONTVANGEN CERTIFICAAT

Zeven coaches hebben het afgelopen seizoen de coachopleiding gevolgd en zijn ondanks alle beperkingen en aanpassingen een jaar lang met de kinderen aan de slag gegaan. Door het ontbreken van de speelrondes was het vooral de taak aan de coaches om de kinderen elke week te motiveren. Dit hebben ze uitstekend gedaan! Tijdens de afsluitingen van vorige week keken we gezamenlijk naar de persoonlijke ontwikkeling van de coaches en ontvingen zij allen een certificaat.

Het doel van de Vitesse Hattrick coachopleiding is om jongeren kennis te laten maken met het coachen en begeleiden van kinderen. Op deze manier willen wij de jongeren de kans geven een eerste stap in hun maatschappelijke carrière te zetten. Met de Vitesse Hattrick coachopleiding hopen we de afstand naar een baan in het sociaal-maatschappelijke- of sportieve werkveld te verkleinen voor de deelnemers. Stijn verteld over zijn ervaring: “In het begin word je makkelijk onderdeel van de groep, omdat je een bekend gezicht bent voor de kinderen. Toch waren er kinderen die wat meer op de achtergrond bleven, daarom heb ik vooral gefocust op positief coachen zodat alle deelnemers betrokken worden. Hier hebben we tijdens de coaching bijeenkomsten veel over geleerd.”

Ook volgend jaar zijn we op zoek naar enthousiaste jongeren uit de Arnhemse wijken! Ken jij meiden of jongens die graag met een team van kinderen aan de slag willen gaan en affiniteit hebben met training of voetbal? Stuur een aanmelding of aanbeveling door naar: info@vitessebetrokken.nl

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: