28 juni 2021 In de media

Vitesse Betrokken update

RESPECTLESSEN OP HET OLYMPUS COLLEGE ARNHEM

Deze maand stonden de laatste respectlessen van het schooljaar op de planning. Deze heeft Vitesse Betrokken verzorgd op het Olympus College in Arnhem. Met deze respectlessen probeert de stichting bewustwording onder de scholieren te creëren op het gebied van respect, racisme en andere vormen van discriminatie.

Vitesse Betrokken gebruikt het merk Vitesse en een voetbalgerelateerde opzet om de kinderen te enthousiasmeren voor de les. We maken gebruik van filmpjes, herkenbare voorbeelden en stellingen om de doelgroep te activeren. Hierbij hopen we de kinderen aan het denken te zetten over onderwerpen rondom respect. Door in te spelen op actuele gebeurtenissen, zoals discriminatie vanaf de tribune of het verspreiden van ongewenste filmpjes, blijven onze lessen herkenbaar voor de scholieren en blijft het ook interessant als je niet van voetbal houdt.

Volgend schooljaar zullen we onze lessen opnieuw aanbieden aan eerstejaars middelbare scholieren. Geïnteresseerd in onze respectlessen? Neem dan contact op met info@vitessebetrokken.nl

(ONLINE) PERSCONFERENTIE OP DE VITESSE GOALS SCHOLEN GROOT SUCCES!

Na 16 weken werd Vitesse GOALS op verschillende scholen in Arnhem op een bijzondere manier afgesloten! De deelnemers kregen de mogelijkheid om alle vragen omtrent gezonde leefstijl te stellen aan Vitesse-spelers. Zo werd er gevraagd naar de favoriete groentes van de spelers, maar ook hoe vaak de spelers trainen om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Helaas was het niet mogelijk om de spelers te ontvangen op de scholen, maar via een live-connectie en een beamer konden de kinderen al hun vragen alsnog stellen en ontstond er een leuke interactie.

Dit seizoen kregen de scholen voor het eerst een ambassadeur aangewezen vanuit de Vitesse-selectie. De kinderen zijn in de afgelopen periode al een aantal keren toegesproken en aangemoedigd door de speler. Hierdoor was de persconferentie ook een herkenning voor de kinderen en hebben ze kennisgemaakt met het leven van een prof. Daarnaast fungeerde de Vitesse-speler als een goed voorbeeld op het gebied van bewegen, gezond eten en ontspanning.

VITESSE HATTRICK FINALEDAG OP PAPENDAL

Vrijdag 18 juni konden de circa 150 deelnemers van Vitesse Hattrick eindelijk worden verblijd met een speelronde! Op het hoofdveld van Trainingscomplex Papendal gingen zeven wijkteams uit Arnhem de strijd met elkaar aan. Daarnaast was de finaledag een uitgelezen moment om de ontwikkelingen van de deelnemers op het gebied van sociale vaardigheden te testen.

Niet alleen de voetbaluitslagen leverde mooie prijzen op. Dit jaar werd de Fairplay-prijs uitgereikt en werd sportief gedrag beloond met een dagje uit naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Ook zijn de buurtbijdrages beoordeeld; dit leverde een dagje naar het Nederlands Openluchtmuseum op. Elke deelnemer ging met een Vitesse-goodiebag en een fysiek aandenken naar huis. Ondanks de aanpassingen in dit seizoen van Vitesse Hattrick, hebben de deelnemers zich namelijk goed en enthousiast ingezet!

Sportmedewerker Seger Verheij van de wijk Schuytgraaf vertelde: “Ondanks het weer was dit een leuke afsluiting van een bewogen seizoen. Ik vind dat we, ondanks de maatregelen, met de organisatie en alle wijken er alles aan gedaan hebben om er toch een leuk seizoen van te maken. Hopelijk is het volgend jaar weer zoals het hoort!”

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: