4 februari 2015 In de media

Vitesse bij winst op Cambuur naar linkerrijtje

Vitesse kan vanavond tegen Cambuur Leeuwarden (20:45 uur) goede zaken doen in de race om de play-offs voor Europees voetbal. De Arnhemse club meldt zich bij winst in het linkerrijtje van de eredivisie.
Trainer Peter Bosz kan niet beschikken over Renato Ibarra. De Ecuadoriaan is geblesseerd aan zijn kuit en trainde ook niet mee. Denys Olynik vervangt de vleugelspits in het hoge noorden. Zakaria Labyad verhuist daardoor naar de rechterkant, net als zondag tegen Ajax toen Ibarra al vroeg naar de kant moest. Vitesse won dat duel met 1-0.

Play-offs

De midweekse wedstrijd is van groot belang voor het bereiken van de play-offs. Het verschil tussen beide ploegen is namelijk twee punten in het voordeel van Cambuur. Bij een overwinning passeert Vitesse dus de concurrent uit Friesland en meldt het zich weer in het linkerrijtje van de eredivisie.

Kashia terug

Guram Kashia keert bij Vitesse terug in het hart van de verdediging. Dat gaat ten koste van Dan Mori. Vitesse trainde dinsdag licht op het kunstgras op Papendal. Ook in het stadion van Cambuur ligt kunstgras. Zondag won Vitesse nog met 1-0 van Ajax door een goal van invaller Djurdjevic die tegen Cambuur weer start vanaf de bank.

Opstelling Vitesse: Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Qazaishvili, Pröpper; Labyad, Traore, Olynik

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: