29 juli 2016 In de media

Vitesse blij met Van Wolfswinkel: Mogen trots zijn

Vitesse heeft Ricky van Wolfswinkel begin juli al gepolst voor een terugkeer bij de club. De spits tekende gisteravond een driejarig contract in Arnhem, tot genoegen van algemeen directeur Joost de Wit.
,,Ik vind dat we trots mogen zijn op dit kunstje," zegt de bestuurder. ,,De afgelopen dagen ging het snel. Dit is voor ons een mooie transfer omdat het een goede deal is voor een ervaren speler die doelpunten kan maken en deze club ook nog eens heel goed kent. Dat is voor de supporters ook prachtig natuurlijk."

De bij Vitesse opgeleide Van Wolfswinkel belandde via FC Utrecht en Sporting Lissabon bij Norwich City. Die club leende hem de voorbije seizoen uit aan St. Etienne en Real Betis. Bij de club uit Andalusië maakte hij zijn minuten vooral als invaller. Van Wolfswinkel scoorde uiteindelijk slechts één keer voor Betis.

,,Hij is in elk geval ontzettend gretig, zo bleek ook in de gesprekken die we met hem gevoerd hebben. Het eerste contact dateert van drie vier weken geleden. Vorige week heeft Henk (hoofdtrainer Fraser, red.) hem telefonisch verteld wat hij kan verwachten. De afgelopen dagen ging het ineens snel. Hij was hier woensdagavond voor een familiebezoek en een dag later hebben we het afgerond," aldus De Wit, die over de transfersom geen mededelingen doet. 

Van Wolfswinkel reist vanmorgen met zijn nieuwe club mee naar Engeland, waar morgen het oefenduel met Newcastle United gepland staat. De beoogde eerste spits gaat spelen met rugnummer 13.
 

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: