10 februari 2014 In de media

Vitesse blijft in categorie twee

NAC Breda, De Graaf­schap, Excelsior en Fortuna Sit­tard moeten hard werken aan fi­nancieel herstel. Zij zitten in de KNVB-categorie 1. Vitesse blijft in categorie 2.
KNVB stelt vier clubs onder toezicht

NAC Breda, De Graaf­schap, Excelsior en Fortuna Sit­tard zijn door de licentiecom­missie van de KNVB ingedeeld in de zogenoemde cate­gorie 1, een klasse voor verenigin­gen die hun financiële zaken nog niet op orde hebben.

Het kwartet werkt aan een plan van aanpak om hen binnen drie jaar terug te brengen in categorie 2 of 3. De licentiecommissie houdt in de gaten of gemaakte af­spraken worden nagekomen. Als dat niet het geval is, dan dreigen sancties variërend van een waar­schuwing tot winstpunten in mindering. De licentiecommissie heeft FC Twente nog niet inge­deeld omdat het alle cijfers nog goed moet beoordelen.

Ajax, Almere City FC, AZ, FC Oss, Go Ahead Eagles, Heracles Al­melo, PSV, sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en Telstar zijn inge­deeld in categorie 3, de klasse voor de clubs die hun financiële zaken het best op orde hebben. De overige verenigingen bevin­den zich in categorie 2, waaronder Vitesse.

Met ingang van dit seizoen ne­men amateurvereniging Achil­les’ 29 en de beloftenteams van Ajax, FC Twente en PSV in de vorm van een pilot deel aan de eerste divisie. Als amateurvereni­ging wordt het Groesbeekse Achil­les niet opgenomen in de catego­rie- indeling. Ten aanzien van de beloftenteams is de categorie-in­deling van toepassing voor de club als geheel.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: