29 november 2020 In de media

Vitesse blijft in spoor van koploper Ajax

Vitesse heeft zondag een moeizame overwinning geboekt in de Eredivisie. De Arnhemmers rekenden pas in de laatste twintig minuten af met Fortuna Sittard: 2-0.
Het leek er lange tijd op dat er niet gescoord zou worden in de GelreDome, maar invaller Oussama Darfalou tekende in de 72e minuut alsnog voor de bevrijdende treffer namens Vitesse. Armando Broja gooide het duel zes minuten voor tijd op slot.

Nummer twee Vitesse herstelde zich zo voor het puntenverlies van vorige week bij FC Groningen (1-1) en blijft in het spoor van koploper Ajax. De Amsterdammers, die zaterdag afrekenden met FC Emmen (0-5), hebben twee punten meer.

Fortuna Sittard wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. De geplaagde Limburgers blijven op drie punten steken, maar hebben nog wel een iets beter doelsaldo dan hekkensluiter FC Emmen.

Vitesse zocht gaatje tegen defensief Fortuna

Vitesse zette het defensief ingestelde Fortuna Sittard zoals verwacht direct onder druk op eigen veld. Het leidde tot kleine kansjes, maar vrije trappen van Oussama Tannane misten precisie en ook Matús Bero had zijn vizier niet op scherp.

Fortuna verzamelde zich massaal in het eigen strafschopgebied en kwam slechts sporadisch voor het Vitesse-doel. Emil Hansson mocht na een kwartier wel uithalen in kansrijke positie, maar hij raakte de bal volledig verkeerd. Vlak voor rust was een rollertje van Zian Flemming een prooi voor Remko Pasveer.

Vitesse bleef de meest dreigende ploeg, maar de Arnhemmers kwamen zelden door de defensie heen en bleven voor rust zonder treffer. Dat was in de tweede helft niet veel anders. Het meeste gevaar kwam van Tannane, maar de aanvallende middenvelder bleek grillig en zag zijn schoten niet tussen de palen belanden.

In de 72e minuut was het alsnog raak voor Vitesse. Darfalou stond bij een corner van Tannane helemaal vrij en kopte fraai binnen. Nadat Loïs Openda oog in oog met doelman Yanick van Osch verzuimde te scoren, gooide Broja het duel in de 84e minuut met een volley uit een vrije trap van Tannane alsnog op slot.

Vitesse – Fortuna Sittard 2 – 0
Eredivisie 2020 – 2021
Gelredome Arnhem

Bron: NuSport / Foto's: SV

Hoofdsponsor: