3 november 2016 In de media

Vitesse blijft op koers

Vitesse heeft dinsdag 1 november haar jaarcijfers over het seizoen 2015|2016 gepresenteerd. Daaruit blijkt dat, ondanks een tegenvaller van twee miljoen euro vanwege de uitspraak inzake de rechtszaak tegen de provincie Gelderland, de ingeslagen weg resultaat laat zien.
De lijnen van het beleid zijn duidelijk; kostenbewust opereren, de omzet omhoog en een blijvende sportieve ambitie. Grootaandeelhouder Alexander Chigirinskiy staat volledig achter de visie en de toekomstplannen, waardoor de club de tijd krijgt haar strategie verder uit te voeren.

De omzet is in het afgelopen seizoen met een half miljoen euro gestegen en ook het transferresultaat is, net zoals de voorgaande twee seizoenen, positief. Het eenmalig te nemen verlies van twee miljoen euro vanuit de rechtszaak tegen provincie Gelderland heeft een grote impact op de kosten gehad. Dit resulteert in een netto resultaat na belasting van 13,4 miljoen euro. Vitesse zit al jaren in de stabiele categorie twee van de KNVB-indeling, mede dankzij een zeer positief eigen vermogen van 26,3 miljoen euro.

Algemeen directeur Joost de Wit over de financiële ontwikkelingen: “De afgelopen jaren hebben we een heldere koers ingezet. De kosten moeten omlaag, de omzet omhoog, met een onverminderd sportieve ambitie. Waar het voorheen hard werken was om Financial Fair Play te behalen, ligt dat gelukkig ver achter ons. Wij kunnen ons volledig focussen op het verder financieel gezond maken van de club. Het nettoverlies wordt, net als afgelopen jaar, gedekt door de grootaandeelhouder.  Voor de toekomst gaan we onverminderd verder op de ingeslagen koers. Daarbij krijgen wij de volledige support en de benodigde tijd van de grootaandeelhouder, hetgeen betekent dat de continuïteit van club gewaarborgd is.”

Het publicatierapport over het seizoen 2015|2016 is HIER te downloaden.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: