21 november 2021 In de media

Vitesse blijft puntloos in Eindhoven

Vitesse heeft de Eredivisie zaterdag hervat met een nederlaag tegen PSV. In de lichtstad werd het 2-0 voor de Eindhovenaren. Ibrahim Sangaré en Bruma zorgden in het eerste half uur voor de doelpunten, waarna het de Arnhemmers in de tweede helft niet meer lukte om zich te herpakken.

Hoofdtrainer Thomas Letsch koos voor dezelfde elf basisspelers als in de gewonnen wedstrijd tegen FC Utrecht. Via Loïs Openda kregen de Arnhemmers de eerste kans van de wedstrijd. De Belg passeerde op hoge snelheid André Ramalho en legde af op Nikolai Baden Frederiksen, maar zijn schot werd geweerd door Joël Drommel.

Al snel kreeg PSV meer grip op de wedstrijd. Doelman Markus Schubert reageerde tweemaal alert op pogingen van Ritsu Doan en Mario Götze, maar het afstandsschot van Ibrahim Sangaré was onhoudbaar: 1-0. De Arnhemmers zakten steeds verder in en leden een aantal keer gevaarlijk balverlies. Ondanks dat kreeg Frederiksen wel bijna de kans om de aansluitingstreffer te maken, maar de pass van Thomas Buitink was net iets te diep. Waar Vitesse het naliet te scoren, deden de Eindhovenaren dat wel. Bruma verdubbelde voor rust de marge met een volley: 2-0.

Met invallers Daan Huisman en Julian von Moos in het veld begon Vitesse aan de tweede helft. Er leek een andere ploeg uit de kleedkamer te komen. Al direct waren er mogelijkheden. Danilho Doekhi kopte hoog over na een corner van Maximilian Wittek en een hard schot van Openda werd ternauwernood geweerd door Drommel. Niet veel later moest de keeper opnieuw ingrijpen. Ditmaal op een poging van MatúŠ Bero. Maar ook PSV was via Götze gevaarlijk. Uiteindelijk bracht de paal redding voor Vitesse.

Wittek en Openda waren, beiden met een volley, dicht bij een aansluitingstreffer, maar verzuimden om te scoren. Ook invaller Oussama Darfalou had het gelukt niet aan zijn zijde, nadat hij door Huisman in stelling werd gebracht. Hij ramde de bal tegen Drommel aan waardoor de stand uiteindelijk 2-0 bleef.

Vitesse komt donderdag weer in actie. Dan staat het UEFA Europa Conference League-duel met Stade Rennais FC op het programma. De Fransen zijn met tien punten koploper in poule G. Vitesse staat met zes punten op een derde plaats.

PSV vs Vitesse (2-0)
19’ Sangaré 1-0; 29’ Bruma 2-0

Geel: 25’ Openda; 45’ Wittek

Opstelling PSV
Drommel (K), Mwene, Ramalho (C), Boscagli, Mauro Jr. Sangaré, Gutiérrez, Götze, Bruma (74’ Vertessen), Doan (90’ Pröpper), Vinícius (85’ Romero)

Reserves PSV
Mvogo (K), Delanghe (K), Obispo, Van Ginkel, Pröpper, Romero, Vertessen

Opstelling Vitesse
Schubert (K), Dasa (80’ Yapi), Doekhi (C), Rasmussen, Openda, Tronstad, Bazoer (80’ Darfalou), Frederiksen (46’ Huisman), Bero, Buitink (46’ Von Moos), Wittek

Reserves Vitesse
Verstappen (K), Houwen (K), Darfalou, Oroz, Hájek, Von Moos, Gboho, Domgjoni, Yapi, Vroegh, Huisman

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: