17 mei 2015 In de media

Vitesse blijft vijfde en maakt zich op voor de play offs

Als verwacht kan Vitesse zich gaan voorbereiden inde play-offs om Europees voetbal.
Niet alleen bleken de resultaten van de concurrentie in de strijd om plek drie negatief uit te vallen, ook slaagde het elftal van Peter Bosz zelf niet in om tot de noodzakelijke winst te komen.

De in vorm verkerende Arnhemmers kwamen niet verder dan een doelpuntrijk gelijkspel tegen FC Utrecht (3-3) en eindigden daarmee op plek vijf. PEC Zwolle is daardoor de tegenstander in de eerste ronde van de play-offs.

Vitesse ging voor de minimale kans dat het alsnog op de derde plek zou eindigen. De Arnhemmers waren daarvoor afhankelijk van zowel Feyenoord als AZ, maar al snel werd via de tribunes duidelijk dat die opdracht eigenlijk onmogelijk was. De Alkmaarders gingen namelijk furieus van start bij Excelsior, waardoor Vitesse zich eigenlijk al geen illusies meer hoefde te maken. Toch bleef het elftal van Peter Bosz vrolijk de aanval zoeken en dat leidde na dertien minuten tot de 1-0. Bertrand Traoré kon simpel naar binnen komen en had vervolgens het geluk dat zijn inzet van richting werd veranderd. Robbin Ruiter kon daardoor niks uitrichten: 1-0.

Op aangeven van Zakaria Labyad maakte de aanvaller uit Burkina Faso er tien minuten later ook 2-0 van, waarmee het duel in GelreDome vroegtijdig van alle spanning leek te zijn beroofd. FC Utrecht herpakte zich echter wonderwel en gebruikte de slotfase van de eerste helft om de achterstand weg te werken. Na een aanval uit het boekje schoot Yassin Ayoub in de 44e minuut de 2-1 binnen, waarna Bart Ramselaar de razendsnelle comeback compleet maakte. Met een prachtige omhaal vond Sébastien Haller zijn ploeggenoot, die Eloy Room met een kopbal het nakijken gaf en voor de 2-2 ruststand tekende.

Na rust gebeurde er lange tijd niet al te veel. Omdat AZ ruim op voorsprong stond bij Excelsior hoefden de Arnhemmers niet meer zo nodig, terwijl de bezoekers uit Utrecht zich voornamelijk beperkten tot tegenhouden en een gelijkspel koesterden. Traoré toonde zich nog wel een keer dreigend met een krachtig schot, maar echte hoogtepunten waren in de tweede helft lange tijd ver te zoeken.In de slotfase werd het alsnog even razend spannend.

Twee minuten voor tijd roeide Danny Verbeek de 2-3 binnen namens de bezoekers, waarmee hij de drie punten veiliggesteld leek te hebben. Vitesse stelde echter al snel weer orde op zaken en kwam via Labyad alsnog terug tot 3-3. De puntendeling was daarmee definitief een feit.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: