23 maart 2014 In de media

Vitesse blundert aan de Bal

Het ziet er naar uit dat Vitesse voornemens is het contract met persvoorlichtster Ester Bal te ontbinden.
Ester Bal is al zestien jaar in dienst van Vitesse in diverse functies. Manager communicatie, persvoorlichter en diverse variaties daarop. Allemaal op het gebied van communicatie en zo was en is Ester al jaren het gezicht van Vitesse naar en in de media.
 
Maar Ester is meer. Zij bouwt bruggen tussen de club en de supporters en is de waakhond voor alles wat rond de club beweegt en Vitesse negatief kan beïnvloeden. Op die manier is zij geliefd bij pers én supporters. Ester overleefde elke Vitesse-storm.
 
Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Iemand met een eigen mening en als het haar niet zint, dan dient ze je van repliek. Maakt niet uit of je zakelijke relatie, supporter, journalist of directielid bent. Scherp, duidelijk maar ook eerlijk en vanuit puur Vitessenaarschap. Van het type 'kom niet aan de club, want dan kom je ook aan mij'. Niet al te makkelijk voor haar omgeving en dus ook niet voor menig leidinggevende. Het ziet er naar uit dat ze die laatste slag heeft verloren. Ieder een eigen weg opgaan is dan de (te) makkelijke weg.
 
Met Ester gaat straks ook een stuk clubcultuur weg en dat zou nog wel eens een forse misrekening van Vitesse kunnen zijn. Ester is meer dan communicatie en een werkneemster met een soms lastig eigen mening. Ze houdt alles en iedereen binnen een bepaalde bandbreedte, zorgt voor verbinding en stond pal voor de club in goede en slechte tijden. En dat alles met een groot geel-zwart hart.
 
Ester mag hopelijk het seizoen nog afmaken en zo kan iedereen een beetje ‘meeleven’ naar het afscheid dat onvermijdelijk lijkt.
 
Vitesse zal zich de komende seizoenen nog wel eens flink achter de oren krabben. Ester Bal is een deel van Vitesse en zal zwaar gemist gaan worden. Een tikkie terug van formaat in de categorie niet goed genoeg over nagedacht.

Vitesse, kom terug op het voorgenomen besluit en voorkom het maken van een grove fout. Zeg maar gerust een Vitesse-blunder!

Supportersvereniging Vitesse
 
Red.: Vitesse noch Ester Bal willen officieel reageren.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV