6 juni 2021 In de media

Vitesse-boegbeeld Kashia wil weer spelen in Nederland: ‘Is alleen erg moeilijk’

Vitesse-boegbeeld Guram Kashia wil weer erg graag in Nederland gaan voetballen. De inmiddels 34-jarige stopper acht de kans alleen klein dat zijn wens ook daadwerkelijk in vervulling zal gaan.

Op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Oranje, krijgt Georgisch international Kashia de vraag of hij terug zou willen keren in Nederland. “Ik hoop eerlijk gezegd van wel”, stelt de voormalig Vitesse-captain. “Het is alleen erg moeilijk vanwege de regelgeving in Nederland. Omdat ik geen Europees paspoort heb, is het voor clubs erg moeilijk om mij te contracteren.”

Doordat Kashia te boek staat als een niet-EU-speler, moeten clubs hem minimaal 150% van het gemiddelde Eredivisie-salaris betalen. “Ik wil dus graag terugkeren”, gaat Kashia verder. “Ik wil alleen ook voor de beste teams ter wereld spelen. Dat zal echter niet gaan gebeuren.”

Bondscoach Willy Sagnol denkt dat Kashia bij een comeback niet zou misstaan in de Eredivisie. “Ik moet zeggen dat hij fysiek nog erg goed is”, stelt de Fransman. “Alle Nederlandse clubs kunnen dat morgen gaan zien.”

Kashia speelde tussen 2010 en 2018 voor Vitesse. In die tijd groeide de stopper uit tot vaste waarde én boegbeeld van de club. Na een avontuur bij het Amerikaanse San Jose Earthquakes, is Kashia nu actief bij Lokomotivi Tbilisi in zijn geboorteland.

Bron: / Foto's:

Hoofdsponsor: