25 februari 2024 In de media

Vitesse boekt belangrijke zege in slotfase tegen Excelsior

Het was weer eens een échte zes punten-wedstrijd. Vitesse nam het in Rotterdam op tegen een directe concurrent: Excelsior. Voor beide ploegen een onwijs belangrijke wedstrijd. De statistieken waren in het voordeel van Vitesse. De Arnhemmers wonnen van de 27 eerdere ontmoetingen elf keer. Acht keer bleef de wedstrijd onbeslist met een gelijkspel. In Kralingen werd het deze zondag 1-2 voor Vitesse.

De opstelling van Edward Sturing kende weinig verrassingen. Nicolas Isimat-Mirin keerde terug na een schorsing. Ramon Hendriks ontbrak juist vanwege een schorsing. Voorin kreeg Gyan de Regt een basisplaats nadat Amine Boutrah uitviel tijdens de training op zaterdag.

Het eerste gevaarlijke moment was voor rekening van Excelsior. Couhaib Driouech kon na een kleine tien minuten uithalen, maar schoot recht in de handen van doelman Eloy Room. Voor de wedstrijd werd de ploeg uit Rotterdam op scherp gezet met het nodige vuurwerk tijdens de opkomst in een uitverkocht huis. Voor beide ploegen waren de belangen ontzettend groot en de punten meer dan welkom.

Anis Hadj Moussa wist in het begin van de wedstrijd diverse keren gevaarlijk uit te komen. De meegereisde supporters uit Arnhem scandeerden zijn naam. Voor de achtste keer dit Eredivisie-seizoen was er een vol, geel-zwart uitvak. Voor de wedstrijd werd er met dank aan verschillende Vitesse-partners gezamenlijk ontbeten in het supportershome, waarna er werd afgereisd naar Rotterdam.

Een kopbal van Paxten Aaronson ging na bijna dertig minuten spelen krap over. Een paar minuten later was het Driouech die aan de andere kant kon uithalen, maar Room redde knap. De twee teams waren aan elkaar gewaagd, maar tot levensgrote kansen kwam het niet. Er werd dan ook met een 0-0 stand gerust.

Bij aanvang van de de tweede helft kwam Mathijs Tielemans in het veld voor Gyan de Regt. De Kralingers begonnen met dezelfde elf en wisten al na een halve minuut te scoren. Lance Duijvestijn schoot bij de eerste de beste actie van de tweede helft binnen: 1-0 en daarmee de nodige kopzorgen voor de elf van Sturing. Toch wisten de geel-zwarten snel wat terug te doen. In de 53e minuut werd het 1-1 door het eerste doelpunt van Paxten Aaronson in het shirt van Vitesse. Daarmee was er nog tijd voldoende om Excelsior pijn te doen. Het meegereisde publiek ging er nog eens volop achterstaan.

Toch was het met name Excelsior dat weer gevaarlijk werd. Room redde verschillende keren uitstekend en wist Vitesse in de wedstrijd te houden. Dat betaalde zich in de 86e minuut uit met een verlossende goal. Een corner van Hadj Moussa werd binnengekopt door de aanvoerder van dienst: Isimat-Mirin. Na een aantal spannende minuten in de extra tijd trok Vitesse de onwijs belangrijke overwinning over de streep. Na het laatste fluitsignaal was er een uitzinnige sfeer in en rond het uitvak. De driepunter gaf duidelijk vertrouwen en zorgde tegelijkertijd voor bevrijding.

Excelsior Rotterdam – Vitesse 1-2 (0-0)
46’ Duijvestijn (1-0)
53’ Aaronson (1-1)
86’ Isimat-Mirin (1-2)

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal
Toeschouwers: 4.400

Gele kaarten:
69’ Meulensteen (Vitesse)