8 november 2021 In de media

Vitesse boekt belangrijke zege op FC Utrecht

Vitesse heeft zondag drie hele belangrijke punten gepakt tegen FC Utrecht. De Arnhemmers wonnen de traditionele Nummer 4-wedstrijd met 2-1 dankzij doelpunten van Nikolai Baden Frederiksen en Riechedly Bazoer. Door deze overwinning nestelt de de ploeg van Thomas Letsch zich steviger in de top vijf en slaat het een gat van vier punten met de nummer zes op de ranglijst.

Met het spektakelstuk tegen Tottenham Hotspur nog in de benen schoten de Arnhemmers verrassend sterk uit de startblokken. Na een indrukwekkend applaus in de vierde minuut, ter nagedachtenis aan clubicoon Theo Bos, kwam Vitesse op een vroege voorsprong. Nikolai Baden Frederiksen profiteerde van een slordige terugspeelbal van Willem Janssen en rondde koelbloedig af: 1-0. De Utrechtse aanvoerder kreeg snel daarna zelf de mogelijkheid om de stand weer op gelijke hoogte te brengen, maar kopte voorlangs.

Via Bart Ramselaar zorgde de Domstedelingen niet veel later opnieuw voor dreiging voor het Arnhemse doel. De middenvelder kwam oog-in-oog te staan met Markus Schubert, maar de Duitse keeper redde uitstekend. Na deze twee mogelijkheden kwamen de Utrechters nog maar weinig in het spel voor terwijl de geel-zwarten juist steeds meer creëerden. Eerst was het Sondre Tronstad die venijnig uithaalde en daarna werd een poging van MatúŠ Bero gekraakt. Ook Maxi Wittek probeerde het. Met een omhaal kwam hij gevaarlijk dicht in de buurt van het doel van goalie Maarten Paes, maar het lukte Frederiksen niet om zijn voet nog tegen de bal aan te krijgen.

De Deen had vijf minuten voor rust bijna de tweede treffer op zijn slof maar hij schoot over, net als zijn ploeggenoot Eli Dasa enkele minuten later deed. Het veel sterkere Vitesse leek met een 1-0 voorsprong te gaan rusten totdat Bazoer in de extra tijd van de eerste helft iedereen in het stadion, waaronder Paes, compleet verraste. Van grote afstand schoot hij de bal over de doelman heen: 2-0.

In de tweede helft deed Paes er alles aan om een verdere voorsprong voor de Arnhemmers te voorkomen. Eerst tikte hij een uithaal van Wittek over het doel en daarna reageerde hij alert op een schot van Frederiksen. Het goede spel van Vitesse werd in de 53ste minuut onderbroken door ongeregeldheden in het uitvak. Vuurwerk werd richting het veld gegooid waardoor het spel enkele minuten stil lag.

Hoewel de thuisploeg in de tweede helft geen grote kansen meer noteerde bleef het wel de bovenliggende partij. Totdat uit het niets het in het laatste kwartier toch nog spannend werd. Een mislukte voorzet van Arthur Zagre glipte door de handen van Schubert en belandde over de doellijn: 2-1. FC Utrecht werd terug in de wedstrijd geholpen, maar kon niet het slotoffensief brengen dat de Arnhemmers wel konden. Via onder andere invallers Patrick Vroegh en Daan Huisman kreeg het team nog volop kansen om te scoren, maar werden deze pogingen niet benut. Zo bleef de stand 2-1.

Volgend weekend is er geen eredivisievoetbal in verband met interlandverplichtingen. De eerstvolgende wedstrijd voor de Arnhemmers is op zaterdag 20 november. Dan speelt Vitesse in Eindhoven tegen PSV (aftrap 16.30 uur).

Vitesse vs FC Utrecht 2-1 (2-0)
7’ Frederiksen 1-0; 45+2’ Bazoer 2-0; 77’ Zagre 2-1

Geel: 64’ Warmerdam; 64’ Janssen; 90+1’ Maher; 90+9’ Mallahi