12 september 2021 In de media

Vitesse boekt na twee nederlagen op rij benauwde zege in Waalwijk

Vitesse reist met herwonnen vertrouwen af naar Slovenië voor de groepsfase van de Conference League. Met de 2-1 zege op RKC heeft de Arnhemse club in Waalwijk een broodnodige zege behaald. De equipe van coach Thomas Letsch staat na vier duels op zes punten. Het voetbal is daarentegen nog immer zwaar onder de maat.

Letsch stelde de afgelopen dagen dat hij met het oog op de Europese campagne niet zou rouleren. Hij zou alleen beginnen met spelers, die 100 procent fit waren. Voor het duel in Brabant moest de Duitser nog de nodige zaken aanpassen. Matus Bero kon vanwege lichte fysieke klachten niet spelen en Dominik Oroz testte positief op corona. De Kroaat zou centraal achterin spelen. Nu posteerde de coach daar Enzo Cornelisse. Riechedly Bazoer zat ook met alle wisselingen op de bank, evenals Oussama Tannane en Nikolai Baden Frederiksen.

Ondanks alle wisselingen startte Vitesse nog uitstekend. Na 8 minuten al kopte Danilho Doekhi de 0-1 binnen. De verdediger maakte zo een flitsende rentree bij Vitesse. Hij ontbrak weken vanwege een hamstringblessure. Maar verder liet Vitesse voor rust niets zien. De Arnhemse equipe was aanvallend machteloos. Er zat geen enkele lijn in het spel.

RKC domineerde zo al snel en kreeg ook mogelijkheden. Na 27 minuten schoot Saïd Bakari heerlijk de gelijkmaker binnen. De Arnhemse defensie werd in de omschakeling verrast. Richard van der Venne zag vervolgens de ruimte op de flanken. Bakari ramde de bal in de kruising: 1-1.

In de rust greep Letsch in. De Duitser veranderde van systeem en ging met vier verdedigers spelen. Tomas Hajek werd gewisseld. Tannane moest als extra middenvelder voor structuur zorgen. De wissel sorteerde al rap effect. Met Tannane kwam er voetballend vermogen in het veld bij Vitesse. De Marokkaan nam de regie in Waalwijk over. Een toevalstreffer was de beloning. Na 54 minuten zorgde Yann Gboho voor de 1-2. De Fransman zag zijn inzet van richting worden veranderd. Vitesse scoorde zo uit de tweede doelpoging ook voor de tweede keer.

Matchwinnaar

Gboho werd er matchwinnaar mee. RKC was via Michiel Kramer nog dichtbij de gelijkmaker, maar de spits tikte de bal naast. Loïs Openda en Oussama Darfalou kregen voor Vitesse opgelegde kansen, maar zij stuitten op doelman Etienne Vaessen.

Letsch metselde vervolgens de boel dicht, met de komst van Jacob Rasmussen. De Deen deed zo nog ritme op voor de Europese klus van donderdag in Slovenië.

 

Bron: AD / Foto's: SV

Hoofdsponsor: