16 augustus 2019 In de media

Vitesse boekt ruime zege vs PEC Zwolle

Vitesse heeft de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen winnend afgesloten. Het duel, dat in het teken stond van de helaas veel te vroege overleden oud-Vitessenaar Dejan Čurović, eindigde in een 3-0 overwinning voor de Arnhemmers. Tim Matavz (penalty), Vyacheslav Karavaev en Bryan Linssen maakten de goals voor Vitesse.
In de veertiende minuut klapte GelreDome massaal voor DJ Superstar. In de minuut van zijn vroegere rugnummer bij Vitesse werd net als voor de aftrap stilgestaan bij zijn overlijden. Een prachtig eerbetoon voor Čurović, die voor altijd in het hart zit van de Vitessenaren.

Binnen de lijnen gebeurde er weinig in de eerste helft. Lennart Thy zag zijn schot geblokt worden door Armando Obispo en een poging van Kara ging over het doel van Xavier Mous. Vitesse leek zo’n tien minuten voor de rust op voorsprong te komen na een goede voorzet van Clark op Linssen, maar de aanvaller kon zijn kopbal helaas te weinig richting geven. Vlak voor het rustsignaal moest Matus Bero noodgedwongen het veld verlaten met een blessure. Hij werd vervangen door Thulani Serero.

Vitesse startte goed na de rust. Linssen kopte de bal tegen de handen van PEC-aanvoerder Etiënne Reijnen aan en scheidsrechter Rob Dieperink wees naar de stip. Er speelde zich daarna een bijzondere situatie af. Eerst miste Matavz de penalty en schoot Linssen de rebound binnen, maar de VAR zag dat de Vitesse-aanvoerder te vroeg inliep en Linssen kreeg geel. Wat restte was het overnemen van de penalty en nu schoot Matavz wel raak: 1-0.

Vitesse hield daarna het initiatief en Kara verdubbelde na 64 minuten de score. Het gevaar van Vitesse bij het doel van Mous bleef komen en dat resulteerde na 80 minuten in de definitieve nekslag voor PEC Zwolle. Linssen zette de aanval zelf op, speelde Matavz aan en de Sloveense spits gaf de bal met een mooi hakje terug op Linssen: 3-0. De zege betekent dat Vitesse nu al zeventien thuiswedstrijden op rij ongeslagen is in de Eredivisie. Bovendien is de koppositie voor minimaal één dag van de Arnhemmers.

Volgende week speelt Vitesse een uitwedstrijd vs Heracles Almelo. De wedstrijd in het Erve Asito begint om 19.45 uur. Op zondag 1 september komt Vitesse weer in actie in GelreDome. Dan is AZ de tegenstander. Let op: dit duel begint niet op de oorspronkelijke tijd van 14.30 uur, maar om 16.45 uur. Dit vanwege de Europese verplichtingen van de Alkmaarders. Tickets bestel je gemakkelijk en snel via Vitesse.nl/tickets