18 januari 2014 In de media

Vitesse buitenshuis de best presterende ploeg

In de aanloop naar de negentiende speelronde van de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan PEC Zwolle en Vitesse tegenover elkaar in het IJsseldelta Stadion (aftrap 19.45 uur).
● Vitesse haalde de meeste punten buitenshuis van alle Eredivisieploegen. In tien uitbeurten haalde het team van trainer Peter Bosz achttien punten. Dat is er één meer dan FC Twente. De Tukkers speelden wel een uitduel minder.

● Voor de zesde keer treffen PEC en Vitesse elkaar in Eredivisieverband in Zwolle. Twee keer won de thuisploeg, twee keer was er een gelijkspel en een keer wonnen de bezoekers.

● PEC Zwolle won op 31 augustus 2002 (1-0) voor het laatst een competitieduel met Vitesse. De zes wedstrijden erna bleef een overwinning uit. De laatste drie eindigden stuk voor stuk in winst voor de Arnhemmers.

● PEC bleef in zijn laatste vier thuiswedstrijden zonder winst (G2, V2).

● De laatste drie wedstrijden van PEC gingen verloren (4-1 bij Go Ahead Eagles, 1-2 tegen SC Heerenveen en 3-0 bij Feyenoord).

● De Zwollenaren zijn sinds acht wedstrijden zonder zege in de Eredivisie. De laatste competitiezege dateert van 20 oktober 2013 (6-1 tegen ADO Den Haag). Wel boekte PEC tussendoor twee zeges in de strijd om de KNVB-beker.

● Vitesse maakte in zijn laatste elf wedstrijden telkens minimaal één doelpunt. Tijdens de laatste vijf duels op vreemde grond bleef een nederlaag uit (W4, G1).

● Thuiswedstrijden meegerekend was Vitesse in zijn laatste achttien wedstrijden telkens trefzeker. De laatste negen duels waren zonder nederlaag. De Arnhemmers zijn de enigen in de Eredivisie die dit seizoen in elke wedstrijd tot scoren kwamen.

● Guyon Fernandez is de enige speler in de selectie van PEC Zwolle die in competitieverband scoorde tegen Vitesse. De spits deed dit in dienst van Excelsior op 15 mei 2011 toen de Rotterdammers met 4-1 wonnen van Vitesse.
 

VI / Afbeelding + foto SV

Hoofdsponsor: