27 januari 2021 In de media

Vitesse-cheque voor KWF Kankerbestrijding

De traditionele Nummer 4-wedstrijd, die in het teken staat van Mister Vitesse Theo Bos en KWF Kankerbestrijding, heeft ook dit jaar een prachtig bedrag opgeleverd. Maar liefst €7.808 is er opgehaald. Het volledige bedrag komt ten goede aan onderzoek naar alvleesklierkanker. In GelreDome overhandigde Vitesse samen met Julio Rosier, directeur van hoofdsponsor Waterontharder.com, de cheque met daarop €7.808 aan KWF Kankerbestrijding.

Totstandkoming bedrag

Het bedrag kwam tot stand door onder andere online donaties. Normaliter wordt er voorafgaand aan de jaarlijkse thuiswedstrijd tegen FC Utrecht gecollecteerd rondom het stadion, maar dat was vanwege de coronamaatregelen dit jaar niet mogelijk. Daarom konden supporters online doneren. Daarnaast maakte Waterontharder.com, trotse hoofdsponsor van Vitesse, haar plaats op het thuisshirt speciaal vrij om het logo van KWF Kankerbestrijding te kunnen tonen. Deze unieke Vitesse-wedstrijdshirts werden geveild. Zowel Vitesse als KWF Kankerbestrijding is zeer blij met het opgehaalde bedrag en dankt alle Vitesse-supporters die hebben bijgedragen.

Nummer 4-wedstrijd

De Nummer 4-wedstrijd is opgedragen aan clubicoon Theo Bos. Hij overleed in 2013 helaas op veel te jonge leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Er zal nooit meer een speler met nummer 4 spelen bij Vitesse.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: