30 augustus 2019 In de media

Vitesse-coach Leonid Slutskiy: ‘AZ is een geduchte concurrent’

In speelronde vijf van de Eredivisie komt AZ uit Alkmaar op bezoek in GelreDome. Beide teams zijn nog ongeslagen in de competitie.
Hoofdtrainer Leonid Slutskiy en verdediger Julian Lelieveld blikken vooruit op de wedstrijd van komend weekend.

Slutskiy kijkt eerst terug op de wedstrijd van vorig weekend tegen Heracles Almelo (1-1). “In Nederland is elke uitwedstrijd lastig. Wij speelden de eerste helft goed en controleerden de wedstrijd, helaas lukt het dan niet om de overwinning over de streep te trekken.” Slutskiy ziet in AZ een geduchte concurrent en verwacht daarom ook een mooie wedstrijd. “AZ heeft een goede en sterke selectie met spelers als Jordy Clasie, Teun Koopmeiners en talenvolle spelers zoals Myron Boadu. In mijn ogen hebben zij één van de sterkste voorhoedes van de Eredivisie met Calvin Stengs, Oussama Idrissi en Boadu. Het zal een open en lastige wedstrijd voor ons worden.”

 

Lelieveld, die vorig seizoen zijn minuten op huurbasis maakte bij Go Ahead Eagles, heeft vertrouwen in het duel met AZ. De verdediger verwacht een mooie maar moeilijke wedstrijd. “Het is een goede ploeg, maar ze hebben nog wel 120 minuten in de benen van afgelopen donderdag en dat gaan ze zeker voelen”, zegt Lelieveld. “Wij willen domineren aan de bal en verdedigend compact staan. Als dat ons lukt zie ik zeker kansen.” Door de blessure van Max Clark hoopt Lelieveld op een basisplek. “Het is erg naar voor Max Clark, maar voor mij een kans om mijzelf te laten zien. “

Slutskiy kan in de komende wedstrijd dus geen beroep doen op verdediger Clark. De Engelsman liep in het duel met Heracles Almelo (1-1) een hoofdblessure op en is enkele weken uitgeschakeld. Ook Charly Musonda Jr. en Hilary Gong komen niet in actie, zij zijn beide geblesseerd aan hun knie.

 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: