12 mei 2021 In de media

Vitesse-coach Letsch sprak met aanvallers Broja en Openda

Vitesse-trainer Thomas Letsch is de afgelopen dagen gesproken in gesprek gegaan met zijn jonge aanvallers Lois Openda en Armando Broja. Beide jongelingen maken een dip door en zijn op zoek naar hun vorm. Dan zit het scoren van goals ook even tegen. Trainer Letsch weet de oorzaak maar houdt ook vertrouwen. “Jonge spelers zijn vaak wisselvallig. Maar ze beleven allebei een goed seizoen bij Vitesse. We moeten ze sterk maken voor de eindsprint.”

‘Er ligt een bonus klaar’

Letsch was de afgelopen dagen meer psycholoog dan trainer werkte aan vertrouwen met zijn team en zocht het individuele gesprek. In de slotfase van de competitie komt het aan op mentale weerbaarheid en jezelf belonen voor een goed seizoen. “Dat is nu, meer dan ooit, belangrijk. Fortuna zit in dezelfde situatie, met druk aan het einde van een slopend seizoen. Met vermoeidheid. Feyenoord staat zwaar onder druk. Zij mikten op een directe gang naar Europa, nu dreigen de play-offs. Wij gingen allereerst uit van de play-offs, maar nu ligt er een bonus klaar. Naar Feyenoord moeten we niet kijken. Dit is voor ons een buitenkans en die moeten we niet laten liggen.”

Klus afmaken en Europa in

De Vitesse-trainer twijfelt er niet aan dat hij de Vitesse-doelstelling, het behalen van Europees voetbal, gaat halen. “Ik ben ervan overtuigd dat wij vierde worden. We staan al het hele seizoen in de top van de eredivisie. Nu maken we de klus ook af.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: