12 september 2021 In de media

Vitesse-coach Thomas Letsch blij met duidelijkheid na transferperiode

De door Riechedly Bazoer en Oussama Tannane gewenste transfer kwam er niet en ook een basisplaats lijkt er tegen RKC Waalwijk niet in te zitten voor de twee Vitesse-uitblinkers van vorig seizoen. Beiden misten afgelopen week een aantal trainingen door ziekte en aan het begin van een intensieve periode met een dubbel programma wil Vitesse-trainer Thomas Letsch vooral honderd procent fitte en gefocuste spelers opstellen.

„Ik ben blij dat de transferperiode voorbij is”, stelt Letsch. „Er is nu duidelijkheid. Ik werk met de spelers die ik tot mijn beschikking heb. We hebben ze allemaal nodig. Ik snap dat spelers teleurgesteld zijn dat een transfer niet is doorgegaan, maar dan moet je als prof vervolgens ook omschakelen en voor de volle honderd procent je werk doen”, aldus de Vitesse-trainer, die de komende periode een dubbel programma afwerkt met Vitesse. Donderdag staat de uitwedstrijd in de Conference League tegen NS Mura op het programma. „We staan voor zware weken. Ik moet kijken welke elf kunnen beginnen tegen RKC. Wie zijn honderd procent fit? We hebben ook spelers die terugkomen van een blessure en die nog niet honderd procent zijn.”

Dat Tannane en Bazoer ondanks hun transferwens toch verplicht zijn gebleven, ziet Letsch niet als een probleem in zijn selectie. „Dat Oussame en Riechedly teleurgesteld zijn, is bekend. Door corona was de transferperiode ditmaal apart. De heel grote transfers hebben plaatsgevonden, de Messi’s en Lukaku’s van deze wereld. Er is ook veel niet doorgegaan. Dat is overal ter wereld zo. Vitesse kan er ook niets aan doen, dat de transfers niet zijn doorgegaan. Het hoort erbij als je prof bent om daarmee om te gaan. Ze hebben een contract bij ons en dat hebben we met het volle verstand ondertekend. Dan is het zaak niet de kop te laten hangen, maar vol gas door te gaan. Voor de club, maar ook voor zichzelf, want over vier maanden is er weer een transferperiode.”

Oussama Tannane

Tannane neemt de woorden van Letsch ter harte. „Ik sta er wel relaxed in. Als de markt top was geweest, zou ik honderd procent zeker een transfer gemaakt. Ik had de ambitie om weg te gaan. Maar uiteindelijk vind ik het niet erg, dat er niks is gekomen. Ik voel me lekker hier en heb het naar mijn zin. Nu wil ik alles geven om weer mijn best te doen voor Vitesse. Over vier maanden begint het weer, maar dat is nog heel lang. In die vier maanden spelen we bijna dertig wedstrijden en dan moet je alles geven. Dat is voor mij nu het belangrijkste. Met blijven jammeren bereik je niks.”

De afgelopen wedstrijden heb je op de bank gezeten. Is dat een schrikbeeld voor de komende maanden. „Dat is natuurlijk niet fijn. Je wil op het veld staan en het team helpen. Het is de keuze van de trainer. Dat moet ik accepteren, al is dat soms heel lastig. Het doet ook wel pijn. Maar ik moet hard werken en laten zien, dat ik op het veld hoor te staan. Elke minuut die ik krijg, moet ik dat laten zien. Ik wil de trainer overtuigen en als ik zie hoeveel wedstrijden we gaan spelen dan denk ik dat mijn minuten sowieso gaan komen. Tegen Anderlecht heb ik ook die minuten gekregen en ben ik toch belangrijk geweest voor de ploeg met de goal, waarmee ik mijn steentje heb bijgedragen aan het bereiken van de groepsfase van de Conference League.”

Danilho Doekhi

Letsch is blij dat hij zondag tegen RKC Waalwijk weer een beroep kan doen op Danilho Doekhi. De verdediger is hersteld van een hamstringblessure en lijkt klaar om weer te spelen in Waalwijk. Jacob Rasmussen traint ook weer mee na een langdurige afwezigheid door rugklachten, maar een basisplaats in Waalwijk komt nog te vroeg voor de Deense verdediger. „Rasmussen is nog niet ver genoeg voor een hele wedstrijd, maar ik ben blij, dat hij weer deel uit kan maken van de groep. Hij is ook een belangrijke jongen voor de kleedkamer”, zegt Letsch, die nog geen beroep kan doen op Million Manhoef en doelman Daan Reiziger.

Joseph Oosting

De Duitser treft tegen RKC Waalwijk Joseph Oosting, die nu hoofdtrainer is in Waalwijk en vorig seizoen de assistent van Letsch was. „We zijn goede vrienden en dat blijft zo, maar tijdens de wedstrijd speelt dat even geen rol. We hebben afgelopen week nog even gebeld met elkaar. Joseph kent Vitesse van binnen en van buiten. Dat is in het voordeel van RKC. We zijn gewaarschuwd. Ze hebben een interessante ploeg met ervaren spelers als Anita, Büttner en Kramer en een aantal goede jonge talenten. Maar wij moeten ook niet te veel bezig zijn met de tegenstander en gewoon ons ding doen. Maar na één zege in de eerste drie wedstrijden is het wel belangrijk, dat we de drie punten pakken.”

Bron: TG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: