2 november 2013 In de media

Vitesse deelt Ajax dreun uit

Ajax heeft zaterdag flinke schade opgelopen in de strijd om de koppositie in de eredivisie.
In de Arena ging Vitesse in blessuretijd met de overwinning aan de haal. Valeri Kazaisjvili schoot de 0-1 in de touwen.

Door de zege zijn de Arnhemmers tijdelijk koploper. Ajax kan bij overwinningen van AZ, FC Twente en PSV of PEC Zwolle kelderen naar de vijfde plaats. Alle vier die ploegen komen zaterdagavond in actie. De laatste twee treffen elkaar in Eindhoven.

Geen doelpunten

Het was voor Ajax het tweede thuisduel op rij zonder doelpunten. Vorige week maakte RKC het leven van de Ajacieden ook al zuur: 0-0. Een jaar geleden verloren de Amsterdammers voor het laatst thuis. Ook toen was Vitesse de tegenstander.

Nervositeit

De druk van de koppositie legde zaterdagavond een deken van nervositeit over de eredivisietopper tussen Ajax en Vitesse. Beide ploegen kregen in de Arena genoeg kansen op de overwinning en de (tijdelijke) leiding in de eredivisie, maar leken niet met de druk om te kunnen gaan.

Om zeep helpen

Het spel ging in Amsterdam de gehele wedstrijd gelijk op. Beide ploegen creëerden kansen, maar wisten ze ook telkens om zeep te helpen. Een intikker van Vitesse-aanvaller Mike Havenaar werd door ploeggenoot Atsu van de lijn gehaald en ook de Ajax-aanvallers hadden het vizier herhaaldelijk niet op scherp. Zo faalden onder meer Daley Blind, Viktor Fischer en Siem De Jong oog in oog met Vitesse-doelman Piet Velthuizen

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: