26 augustus 2018 In de media

Vitesse deelt de punten met AZ in evenwichtig duel

Vitesse heeft zondag middag gelijkgespeeld in Alkmaar: 0-0. De ploeg van hoofdtrainer Leonid Slutskiy kwam, net zoals AZ, niet tot scoren en vertrok dus met één punt op zak terug naar Arnhem.

In speelronde drie van de Eredivisie streek Vitesse neer in Alkmaar vs AZ. De Alkmaarders bleven in de eerste twee speelrondes, net als Vitesse, ongeslagen. In eigen huis werd NAC Breda verslagen en vorige week versloeg de ploeg van hoofdtrainer John van den Brom promovendus FC Emmen.

De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Na tien minuten kwam AZ-spits Myron Boadu een teenlengte tekort op een scherpe voorzet vanaf de linkerflank. Na ruim een kwartier voetballen zorgde Vitesse-doelman Eduardo met twee reddingen dat hij zijn doel schoon hield.

Vervolgens beet Vitesse meer van zich af. Nadat een voorzet van Roy Beerens geblokt werd, was de grootste kans voor Bryan Linssen. Na een goede onderschepping hield Tim Matavz het overzicht en legde hij breed op Linssen. De linksbuiten schoof de bal op de voeten van AZ-doelman Marco Bizot. De doelman bleek ook bij een kopbal van Jake Clarke-Salter een sta-in-de-weg. Drie minuten voor rust leek Linssen de openingstreffer binnen te koppen, maar wederom bracht Bizot redding.

In de tweede helft was het opnieuw de thuisploeg die als eerste van zich deed spreken. Boadu kwam gevaarlijk door, maar zijn inzet ging voorlangs. Na een uur spelen was het weer Linssen die de openingstreffer op zijn schoen had, maar op het allerlaatste moment greep AZ-verdediger Ron Vlaar adequaat in.

In de tweede helft mocht ook de recent aangetrokken Martin Ødegaard zich opmaken voor zijn officiële debuut in het shirt van Vitesse. Hij verving Matus Bero in de 74ste minuut.

In een wedstrijd waarin beide ploegen tot enkele grote kansen kwamen wist geen van hen deze om te zetten tot een doelpunt. Naarmate de wedstrijd richting het einde ging golfde het spel op en neer. AZ kwam met name via corners gevaarlijk voor het doel van Eduardo, maar de Vitesse-sluitpost hield zijn doel schoon. In de slotfase van het duel rechtte de Vitesse-defensie nogmaals de rug en voorkwam het, via aanvoerder Maikel van der Werff die zich tot twee keer toe voor een schot van AZ wierp, een tegentreffer. Het duel eindigde zoals deze begon; in 0-0.

Volgende week speelt Vitesse de topwedstrijd vs Ajax. In GelreDome wordt op zondag 2 september om 14.30 uur afgetrapt. Tickets scoor je eenvoudig en snel via Vitesse.nl/tickets.