23 juli 2022 In de media

Vitesse denkt aan Feyenoord-middenvelder Diemers

Vitesse heeft Mark Diemers op de radar. De 28-jarige middenvelder heeft bij Feyenoord weinig perspectief onder coach Arne Slot.

Diemers kwam in de zomer van 2020 voor ruim een miljoen euro over naar De Kuip. Tussen 2018 en 2020 had hij zich bij Fortuna Sittard in de picture gespeeld. Afgelopen seizoen werd Diemers verhuurd aan Hannover 96. Hoewel de club wel verder wilde met de middenvelder, kwam het niet tot een deal.

Fortuna Sittard en SC Cambuur werden onlangs ook al met Diemers in verband gebracht. Zijn contract bij Feyenoord loopt nog een jaar door. De Rotterdammers zijn bereid mee te werken, de middenvelder mag transfervrij vertrekken.

Bij Feyenoord kwam Diemers in zijn eerste seizoen onder coach Dick Advocaat nog regelmatig aan bod. Hij werkte 38 officiële duels af, waarvan 29 in de competitie. In de Eredivisie was hij drie keer trefzeker. Met de komst van Slot veranderde zijn perspectieven en werd hij verhuurd.

Voor zijn tijd bij Fortuna Sittard, Feyenoord en Hannover kwam Diemers uit voor SC Cambuur, FC Utrecht en De Graafschap.

Vitesse
Bij Vitesse staat Diemers bovenaan de lijst in de zoektocht naar een creatieve nummer 10. De Arnhemmers haalden deze zomer tot nu toe vier nieuwelingen, maar dat zijn allemaal verdedigers (zie tabel). Daartegenover stond het vertrek van de nodige vaste waarden. Diemers zelf heeft de voorkeur om bij zijn nieuwe club als nummer 10 aan de slag te gaan, hetgeen bij Vitesse dus zou kunnen.

Bron: VI / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: