4 mei 2018 In de media

Vitesse denkt aan Padt als vervanger van Pasveer

n de zoektocht naar een nieuwe doelman denkt Vitesse aan Sergio Padt. De 27-jarige Amsterdammer die nog een doorlopend contract heeft bij FC Groningen, overweegt deze zomer zijn huidige werkgever te verlaten.
Vitesse is al enige tijd zoek naar een nieuwe doelman. Eerste keuze Remko Pasveer (34) raakte gaandeweg het seizoen 2017/18 zijn basisplaats kwijt aan de talentvolle Jeroen Houwen (22). Laatstgenoemde doet het uitstekend, al heeft de club er nooit een geheim van gemaakt een ervaren doelman te prefereren. Eerder liet de inmiddels ontslagen Henk Fraser in gesprek met VI weten dat het goed zou zijn wanneer Houwen zich komend seizoen zou laten verhuren.

Padt zou een directe versterking zijn voor de Arnhemmers. De 27-jarige doelman, die nog een contract heeft tot de zomer van 2019, is één van de sterkhouders in Groningen en behoorde meermaals tot de selectie van het Nederlands elftal. Vitesse is echter niet de enige geïnteresseerde: ook vanuit het buitenland is er interesse voor de oud-doelman van Ajax.


NB: Wij plaatsen dit artikel van een derde bronpartij onder de nadrukkelijke vermelding ‘gerucht’.
Een transfer is pas definitief als het door Vitesse op de eigen site Vitesse.nl wordt bevestigd.
VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: