6 februari 2018 In de media

Vitesse denkt terug aan ‘nachtmerrie’ en weert Feyenoord-fans

Komende zondag ontvangt Vitesse in de GelreDome concurrent Feyenoord. De clubleiding dacht al snel terug aan de editie van vorig seizoen, toen de Rotterdammers middenin de titelrace zaten.
Het eigen stadion werd destijds gedomineerd door fans van de uitploeg. En dat wil Vitesse komend weekend niet meer hebben: Feyenoord-fans zijn louter welkom in het uitvak. Er zal streng op gecontroleerd worden. 'De leiding van Vitesse en de supporters van de Arnhemse club kijken met afschuw terug op de laatste ontmoeting met Feyenoord. Op 23 april vorig jaar namen aanhangers van de Rotterdamse club GelreDome min of meer over. Alleen de Zuid Tribune was nog eigendom van Gelderse aanhangers'.

'Elders in het stadion overspoelden fans van Feyenoord de vakken. Op de West Tribune zat een heel legioen. Zelfs een skybox was door Feyenoorders geconfisqueerd. De sfeer was geregeld grimmig. Ouders met (huilende) kinderen verlieten GelreDome voortijdig.'

Vitesse nam ook al preventieve maatregelen. 'Vitesse heeft de sponsoren apart benaderd. Er wordt met klem gevraagd géén kaarten aan te schaffen voor Feyenoord-supporters. Dit om ongeregeldheden op de West Tribune te voorkomen. In tegenstelling tot de voorgaande ontmoeting krijgen sponsors ook niet meer de mogelijkheid om tien kaarten bij te kopen, maar slechts twee. En ook daar gelden de strikte persoonsgebonden regels en registratie'.

Soccernews / foto’s SV

Hoofdsponsor: