6 oktober 2016 In de media

Vitesse derde in tussenstand veldencompetitie

Sinds de toepassing van XtraGrass-grasmat in GelreDome, maakt de grasmat van de Arnhemmers een forse stijging op de veldenranglijst.
De aanvoerders uit de eredivisie geven elke seizoen twee wekelijks (bij uitwedstrijden) hun waardering aan de velden in Nederland. Dit seizoen alweer voor het negende jaar.

Het grasveld van Vitesse in GelreDome maakte de laatste drie seizoenen een opmerkelijke opmars in de competitie. Van elfde, drie seizoenen gelden, naar de vijfde plek in het seizoen 2015-2016 naar derde in de huidige tussenstand. Dat heeft alles te maken met de toepassing van de XtraGrass-grasmat, bestaande uit 92% natuurgras en 8% verstevigende kunstvezel. Zo zijn de Arnhemmers een heel seizoen lang gegarandeerd van een uitstekend bespeelbare grasmat.

Lees hier meer over de XtraGrass-mat in GelreDome.

Ieder weekend ontvangt de VVCS van de aanvoerders van de uitspelende clubs een tekstbericht met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld) voor het veld waarop zij gespeeld hebben.

Voorzitter Danny Hesp verteld op de VVCS-website: ‘Deze prijs leeft niet alleen enorm onder de greenkeepers in het betaalde voetbal maar ook onder de aanvoerders zelf. Dat blijkt uit de uitgebreide beoordeling welke ik wekelijks van hen krijg over de vlakheid, de grip, de hardheid en vochtigheid van het veld. Ze zijn er echt mee bezig.’

Vorig seizoen werden het veld van Feyenoord verkozen tot beste grasmat in de Eredivisie.

De tussenstand in de Eredivisie na 7 speelronden:

1  AZ                       4,7 
    Feyenoord            4,7 
3  Vitesse                 4,3
    Go Ahead Eagles   4,3 
5  FC Utrecht            4,2 
6  FC Groningen        4 
    SC Heerenveen     4 
    Willem II              4 
9  Ajax                     3,7 
    FC Twente            3,7 
11 PSV                     3,6 
12 NEC                     3,5 
13 Excelsior              2,7 (K)
14 Sparta Rotterdam 1,6 (K)
     Heracles Almelo   1,6 (K)
     Roda JC Kerkrade 1,6 (K)
     ADO Den Haag     1,6 (K)
18 PEC Zwolle           1,2 (K)
 

SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: