25 januari 2018 In de media

Vitesse dingt mee naar Arnhemse Sport-Ster

Vitesse behoort tot de tien genomineerden die op 27 februari in het Stadstheater meedingen naar de Arnhemse Sport-Ster 2017. De voetbalclub heeft haar uitverkiezing te danken aan de historische bekerwinst in de Rotterdamse Kuip.
De Sport-Ster wordt uitgereikt tijdens het Arnhems Sportgala. Arnhemmers hebben de afgelopen maanden hun favoriet mogen aandragen bij het Sportbedrijf Arnhem, organisator van het gala. Er waren meer dan 130 inzendingen. Een deskundige jury kiest uit de tien genomineerden de winnaar.

Dafne Schippers 
Naast Vitesse is ook Dafne Schippers een serieuze kandidaat voor het winnen van de Sport-Ster. De topatlete werd vorig jaar in Londen voor de tweede achtereenvolgende keer wereldkampioen op de 200 meter. Ook behaalde ze brons op de 100 meter. Schippers traint op Papendal en woonde vorig jaar deels in Arnhem. Inmiddels is ze verhuisd naar Oosterbeek.

European City of Sport
De overige genomineerden zijn Frank Futselaar en Chidel Cecilia (atletiek), Shanne Braspennincx (baanwielrennen), Gayle Mahulette (badminton), Frank de Wit (judo), Jeroen Kampschreur (paraskiën), Chris Vos (parasnowboarden) en Evert Scheltinga (triatlon).

Het sportgala is ook de aftrap voor Arnhem als European City of Sport, waartoe de Gelderse hoofdstad vorig jaar werd uitgeroepen. Naast de Sport-Ster wordt ook een Support-Ster uitgereikt en de Sportfoto van het jaar bekendgemaakt. De avond is een mix van interviews en entertainment met Peter Heerschop als speciale gast. Toegang is gratis, aanvang 19.45 uur.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: