4 oktober 2016 In de media

Vitesse-directeur De Wit steekt licht op bij ECA

Algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse neemt deel aan een cursusserie vanuit de European Club Association (ECA), het orgaan dat de Europese clubteams vertegenwoordigt.
Dit keer was Club Brugge de gastheer. 'Het is de vierde van zes bijeenkomsten, telkens in een andere stad. Eerder hebben we het in München, Porto en Lyon gehad over zaken als clubstrategie, marketing en stadioninrichting. Aan deze cursus nemen in totaal vertegenwoordigers van zo'n dertig verschillende clubs deel', aldus De Wit tegen Voetbal International.

'Je moet daarbij denken aan clubs die net als Vitesse in het Europese middensegment zitten, zoals Malmö FF, Athletic de Bilbao en Rode Ster Belgrado. De bijeenkomst in Brugge had als onderwerp sociaal maatschappelijke betrokkenheid.'

De Wit hoopt door middel van de cursus ideeën op te doen voor Vitesse. ‘Tijdens deze dagen zien we hoe Club Brugge het geregeld heeft, komen er sprekers uit heel Europa en gaan we in werkgroepen aan de slag om een goed beeld te krijgen vanuit heel Europa.

Alles met het doel om onze eigen afdeling te versterken.'
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: