21 mei 2021 In de media

Vitesse-directie update: ‘Nagenieten van prachtige 4e plaats’

Met de thuiswedstrijd vs Ajax afgelopen zondag kwam er een einde aan een in veel opzichten memorabel voetbalseizoen 2020|2021. Een prachtige 4e plaats op de ranglijst, 61 punten, 18 overwinningen en het spelen van de bekerfinale. ‘Doelstelling bereikt voor het ingaan van de laatste speelronde’, sprak onze hoofdtrainer Thomas Letsch trots.

UEFA Europa Conference League

“We krijgen in het debuutjaar de kans om ons via 2 voorronden te kwalificeren voor de Europa Conference League. Dat alleen al is bijzonder natuurlijk”, stelt algemeen directeur Pascal van Wijk. “Net als de meeste supporters kan ik mij de Europese wedstrijden in 2017 nog goed herinneren. Dat blijven speciale wedstrijden waar je het seizoen daarvoor keihard voor gewerkt hebt.”

De wedstrijden in de derde kwalificatieronde van de UEFA Europa Conference League worden op 5 en 12 augustus gespeeld. Vitesse weet op 19 juli meer over de tegenstander. Tussen deze datum vinden eerst nog de eerste (8 en 15 juli) en tweede kwalificatierondes (22 en 29 juli) plaats.

Spelers in de prijzen

Het goede seizoen heeft er ook voor gezorgd dat spelers in de prijzen zijn gevallen. Zo eindigde Riechedley Bazoer bovenaan in het klassement van Voetbal International. Bij hetzelfde medium staan Bazoer en Remko Pasveer in het elftal van het seizoen. Danilho Doekhi staat in het elftal van het seizoen van het Algemeen Dagblad. Oussama Tannane is gekroond tot Gelderse voetballer van het jaar en doelman Pasveer is bij de Supportersvereniging Vitesse de beste speler van het seizoen. Pascal van Wijk: “Deze uitverkiezingen zijn in eerste instantie een compliment voor de spelers zelf en daarnaast voor aan onze staf. Daar mogen wij als club enorm trots op zijn.”

Jaa! Rasmussen langer Vitessenaar

Met de verlenging van Jacob Rasmussen met één seizoen heeft de technische staf een eerste belangrijke stap gezet richting het nieuwe seizoen. Jacob is dit seizoen al uitgegroeid tot een bepalende speler in onze selectie. Daarom zijn we ontzettend blij dat hij in onze plannen gelooft en samen de ambities wil gaan waarmaken”, aldus technisch directeur Johannes Spors.

Bedankt!

Na afloop van de wedstrijd vs Ajax toonde de selectie een spandoek met de tekst ‘Supporters bedankt!’. Een passend gebaar aan onze trouwe aanhang die niet in het stadion aanwezig kon zijn, maar zich wel liet gelden gedurende het seizoen. Successen zorgen ook voor wijzigingen. Zo willen wij Remko Pasveer enorm bedanken voor zijn inzet, passie en grote betrokkenheid de afgelopen 4 seizoenen. Wij wensen hem natuurlijk veel succes bij Ajax. Rein Baart gaan we komend seizoen terugzien in de Eredivisie. De keeperstrainer gaat aan de slag bij promovendus Go Ahead Eagles. Verder wordt ook afscheid genomen van Thomas Bruns en Bilal Bayazit. Thomas speelde 74 wedstrijden, waarvan 8 in de Europa League. Bilal kwam in 2015 in de jeugdopleiding, maar speelde geen officiële wedstrijd voor het eerste elftal. Vanaf deze plek wensen wij hen veel succes in hun verdere toekomst!

Vitesse haalt doelman Reiziger

Daan Reiziger heeft donderdag 20 mei een driejarig contract getekend bij Vitesse. De 19-jarige doelman komt over van Ajax waar hij sinds 2016 actief was in de jeugdopleiding. Vitesse neemt hem transfervrij over. Het contract van Reiziger loopt eind juni 2021 af bij de Amsterdammers. Daan Reiziger: “Ik ben heel blij met de kans die Vitesse mij biedt. Na mooie jaren bij Ajax zie ik het als een enorme uitdaging om bij Vitesse verder te groeien als doelman.”

Onder 21 versterkt met Simon van Duivenbooden

Vitesse Onder 21 wordt komend seizoen versterkt met Simon van Duivenbooden. De 19-jarige spits komt over van PSV en heeft een contract getekend voor 2 seizoenen.

Terug waar het allemaal begon

Michael Jansen keert terug bij Vitesse! De voormalig jeugdspeler die in 2002 zijn debuut in het eerste elftal maakte in het UEFA Cup duel vs Liverpool, gaat als trainer van Onder 14 en coördinator van de middenbouw aan de slag. 25 jaar geleden kwam Michael als jeugdspeler binnen bij Vitesse.

Stappen zetten

Nu het voetbalseizoen ten einde is, beginnen we aan een relatief rustige (voetbal)periode op onze trainingsaccommodatie. De selectie geniet van een welverdiende vakantie, net als de trainingsvelden die klaargestoomd worden voor het nieuwe seizoen. “Desalniettemin blijven we dagelijks hard werken aan de continuïteit en ontwikkeling van Vitesse. Er zijn nog genoeg stappen te zetten, zoals de seizoenkaartencampagne en het opnieuw neerzetten van een sterke selectie. Met die twee componenten samen hoop ik op een seizoen waarin we weer samen in het stadion de wedstrijden kunnen beleven”, besluit Pascal van Wijk.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: