8 juni 2017 In de media

Vitesse-documentaires 3 en 4 op 12 juni bij Pathé Arnhem

In samenwerking met Vitesse en Fox Sports vertoont Pathé op maandag 12 juni eenmalig twee documentaires die FOX Sports in het seizoen 2016/2017 heeft gemaakt voor Vitesse.
Auf Werdersehen
De FOX Sports DOC 'Auf Werdersehen' gaat over de historische uitwedstrijd van Vitesse tegen Werder Bremen in november 2002. Nadat de Arnhemse ploeg onder leiding van trainer Mike Snoei Rapid Boekarest had uitgeschakeld in de UEFA Cup, moesten ook de Duitsers er aan geloven. Het werd een memorabel duel; Vitesse scoorde in de slotfase twee keer (2-2 en 3-3) terwijl de ploeg na een rode kaart voor Aleksandar Rankovic al enige tijd met tien man speelde. Voor de derde keer in de clubhistorie plaatste Vitesse zich voor de derde ronde van de UEFA Cup.

Van Bronbeek tot GelreDome (125 jaar Vitesse)
De vierde en laatste documentaire van dit jaar gaat, uiteraard, over het 125-jarig bestaan van Vitesse. Gouden Vitessenaar en clubhistoricus Martin Esveld vertelt uitgebreid over de verschillende periodes bij Vitesse. De documentaire ‘Van Bronbeek tot GelreDome’ belicht de prachtige historie van de club en eindigt met de eerste prijs in de clubhistorie.

Oud spelers, zoals Piet van Kerkhof, Joop Wielheesen en Martin Laamers komen aan het woord. Ook komen prachtige beelden van Mister Vitesse Theo Bos voorbij en andere Vitesse-iconen zoals Marc van Hintum, Theo Janssen en Nicky Hofs komen aan het woord. 

In café Hekking wordt onder het genot van een biertje toegeleefd naar de bekerfinale en fantastische beelden vanuit Monnikenhuize passeren de revue. De bouw van GelreDome, Europese wedstrijden en tot slot de gewonnen bekerfinale. In de uur durende documentaire word je meegenomen in de geweldige historie van 125 jaar Vitesse.

image
Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: