23 maart 2014 In de media

Vitesse doet slechte zaken met verlies bij Groningen

Vitesse heeft zaterdagavond slechte zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van trainer Peter Bosz ging met 3-1 onderuit bij FC Groningen.
De nederlaag komt de Arnhemmers slecht uit in de strijd om de tweede plaats, want de concurrentie is groot. FC Groningen heeft dankzij de overwinning de play-offs nog in het vizier.

FC Groningen begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam ook al snel op voorsprong. Richairo Zivkovic bracht zijn ploeg na negen minuten aan de leiding, wat verdiend was te noemen. De thuisploeg bleef vervolgens de bovenliggende partij, maar verzuimde de marge te vergroten. Telkens bleek doelman Piet Velthuizen een te grote hindernis. Vlak voor rust was het aan de andere kant wél raak. Christian Atsu kwam voor keeper Marco Bizot te staan en scoorde met een stift: 1-1.

Hoewel Vitesse de zaak na rust iets beter onder controle leek te hebben, kwam Groningen tien minuten na de pauze opnieuw op voorsprong. Nick van der Velden tekende op aangeven van Tjaronn Chery voor de 2-1. De laatstgenoemde speler scoorde kort daarna zelf, waardoor het er slecht uit begon te zien voor Vitesse. De bezoekers wisten nauwelijks nog wat te creëren in het vervolg van het duel en dus werd er met 3-1 verloren bij FC Groningen.