18 februari 2024 In de media

Vitesse doet zichzelf tekort tegen FC Volendam

Een goedgevuld stadion, volop sfeer en twee teams die absoluut wilden winnen. Het waren de ingrediënten voor Vitesse vs FC Volendam zondagmiddag. In en rond het stadion werd er door supporters alles aan gedaan om er een overwinning uit te slepen. Binnen de lijnen gebeurde hetzelfde door de elf van Edward Sturing. In GelreDome eindigde de cruciale wedstrijd in 1-1.

Sturing hield vast aan zijn opstelling in de wedstrijd tegen Heracles Almelo met Paxten Aaronson, Kacper Kozlowski en Melle Meulensteen op het middenveld. Voorin waren het wederom Amine Boutrah, Anis Hadj-Moussa en Mexx Meerdink die stonden opgesteld.

De wedstrijd begon met twee snelle doelpunten. Eerst FC Volendam, al in minuut drie: 0-1 door een goal van Bilal Ould-Chikh. Drie minuten later kon Vitesse al wat terugdoen. Mica Pinto schoot de 1-1 binnen. Vitesse kreeg na dat doelpunt direct de overhand. Een bal van Hadj-Moussa kon ternauwernood worden weggehaald door de verdediging van FC Volendam. Nog geen minuut later schoot de smaakmaker tegen de lat. Net voor het halfuur was het weer het aluminium dat Vitesse in de weg zat. Carlens Arcus schoot ook op de lat na wederom een mooie actie van Hadj-Moussa.

De toon werd nadrukkelijk gezet en het was een wonder te noemen dat de ruststand 1-1 was. De eerste helft was in ieder geval enorm vermakelijk. De tweede helft startte ongewijzigd bij Vitesse. FC Volendam-trainer Regillio Simons bracht Benaissa Benamar voor George Cox.

Ook in de tweede helft begon Vitesse absoluut als de betere ploeg. Er waren diverse kansen en Meerdink schoot na zo’n 55 minuten voetballen net over na een mooie voorzet van Carlens Arcus. Tien minuten later was het Hadj-Moussa die een stevige uithaal naast zag gaan.

Met nog twintig minuten op de klok zagen de geel-zwarten de minuten alweer wegtikken. Hoewel het gezien het spelverloop niet terecht was, hield FC Volendam stand. Sturing wisselde nog twee keer. Marco van Ginkel en Enzo Cornelisse kwamen voor Kacper Kozlowski en Mica Pinto. Zo’n vier minuten later kwamen ook Thomas Buitink en Gyan de Regt in het veld, zij losten Mexx Meerdink en Amine Boutrah af.

Na tachtig minuten was Vitesse opnieuw gevaarlijk. Echter kreeg Meerdink kreeg de bal niet op doel en zo belandde een carambole uiteindelijk net naast de paal. Net voor tijd redde Eloy Room nog op een mooie inzet van de Volendammers. De Arnhemmers doen zichzelf tekort en zo eindigde de wedstrijd in 1-1.

Vitesse vs FC Volendam 1-1 (1-1)
3’ 0-1 (Ould-Chikh)
6’ 1-1 (Pinto)

Toeschouwers: 18.817
Scheidsrechter: Danny Makkelie

Gele kaarten:
21’ Hendriks (Vitesse)
65’ Vivaldo (FC Volendam)
71’ Flint (FC Volendam)
90+2’ Johnson (FC Volendam)