3 februari 2017 In de media

Vitesse dompelt vernieuwd ADO verder in de problemen

Vitesse heeft haar sterke reeks in zowel de Eredivisie als de KNVB Beker vrijdagavond een goed vervolg gegeven. Op bezoek bij ADO Den Haag won het dankzij goals van Adnane Tighadouini en Ricky van Wolfswinkel met 0-2. De Arnhemmers creëerden slechts een handjevol kansen, maar waren al voor rust effectief genoeg.
Bij Vitesse loopt het de laatste weken sowieso uitstekend. In zijn laatste drie duels – tegen de directe concurrentie in de subtop – pakte het zeven punten. Vooral Nathan, Milot Rashica, Lewis Baker en Tighadouini zijn spelers die uit het niets voor gevaar kunnen zorgen. Laatstgenoemde scoorde drie keer in zijn laatste zes duels.

Ook in Den Haag had hij het vizier weer op scherp staan; binnen een halfuur krulde hij de bal laag in de verre hoek op aangegeven van Van Wolfswinkel. De goalgetter mocht een minuut later zelf ook binnentikken. Hij liet de bal in buitenspelpositie slim lopen voor Kelvin Leerdam en kreeg 'm vervolgens terug van de rechtsback voor open doel.

Ondanks de vroege 0-2 voorsprong voor het elftal van Henk Fraser, lagen de statistieken niet ver uit elkaar. Schoten: vijf om vier, waarvan beide ploegen er twee op doel kregen. Maar het spelbeeld was anders. Vitesse was veel effectiever en wist bijna iedere aanval voor dreiging te zorgen. Vooral het Haagse centrum – Tom Beugelsdijk en Thomas Meissner – oogde nerveus en stond vaak niet goed; een herkenbaar probleem voor Petrovic de laatste weken.

De snelle tegentreffers waren dan ook niet echt lekker voor het zelfvertrouwen. Met maar liefst drie nieuwe namen in de basiself was het sowieso al wennen voor ADO, dat de laatste tijd veel moeite heeft om punten bij elkaar te sprokkelen. Trainer Zeljko Petrovic koos tegen Vitesse voor een andere aanpak na deadline day en liet meteen drie huurlingen starten: Randy Wolters (Go Ahead), Abdenasser El Khayati (QPR) en Guyon Fernandez (transfervrij).

Door de nederlaag blijft ADO in de gevarenzone (zestiende), terwijl Vitesse de top-vijf bereikt met een punt voorsprong op AZ.

FC Update / Foto’s SV

Hoofdsponsor: