20 december 2020 In de media

Vitesse doorbreekt bizarre reeks Feyenoord en staat derde

Vitesse heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan de langdurige ongeslagen reeks van Feyenoord in de eredivisie. De Arnhemmers wonnen met 1-0. Vitesse neemt daardoor de derde plaats in de eredivisie over van de Rotterdammers.

Vitesse en Feyenoord maakten er een leuke openingsfase van. Er werd veel aangevallen, het tempo lag hoog en binnen vijf minuten waren er al twee grote kansen genoteerd. Loïs Openda schoot op doelman Marsman en Vitesse-keeper Pasveer moest een kopbal van Botteghin verwerken. Feyenoord-aanvaller Bryan Linssen, die drie jaar voor Vitesse voetbalde, kwam er amper aan te pas tegen zijn oude ploeg.

Het spel bleef in de eerste helft op en neer gaan, maar Vitesse was overduidelijk de betere ploeg. De Arnhemmers kwamen vlak voor rust dan ook terecht op voorsprong. Openda wist een lange bal goed mee te nemen en kon de bal panklaar neerleggen voor Oussama Darfalou, de spits zette met zijn zesde treffer van het seizoen Vitesse op voorsprong.

Linssen scoort bijna

Na de rust ging Vitesse door waar het mee bezig was, vooral aanvallen. Oussama Tannane liet met vlagen veel van zijn kwaliteiten zien, maar dreef zijn dribbels wel te vaak door. Daardoor ontstond er vaak geen groot gevaar.

Feyenoord werd wel heel gevaarlijk. Linssen kon van dichtbij nu wel potten breken en maakte bijna de 1-1, maar Remko Pasveer stond goed op te letten. In de rebound was Jorgensen dicht bij de gelijkmaker, maar toen ruimde Danliho Doekhi de bal op. Zo ontsnapte Vitesse.

Kunst- en vliegwerk

De krachten waren daarna een beetje leeg aan Arnhemse zijde. Jens Toornstra schoot nog bijna van ver de 1-1 binnen, maar hij raakte de lat. Feyenoord bleef aandringen, maar Vitesse hield met veel kunst- en vliegwerk stand en daardoor namen de Arnhemmers de derde plaats van Feyenoord over en doorbrak Vitesse een ongeslagen reeks van 26 wedstrijden van Feyenoord.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: