9 april 2023 In de media

Vitesse doorbreekt negatieve spiraal en wint van Go Ahead Eagles

Vitesse heeft uitstekende zaken gedaan door de negatieve spiraal te doorbreken in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De formatie van Chris van der Weerden, de eindverantwoordelijke vanwege de absentie van Phillip Cocu, was met 2-0 te sterk voor de club uit Deventer dankzij treffers van Maximilian Wittek en Mohamed Sankoh. De club uit Arnhem heeft nu 27 punten verzameld uit 28 wedstrijden.

De thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles was een van de best bezochte wedstrijden van het seizoen. Met meer dan 19.000 supporters achter de ploeg vond er voorafgaand aan het treffen ook een geweldige sfeeractie plaats. De wedstrijd in Deventer was in november in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Simon van Duivenbooden trok toen in de 93ste minuut na een knappe comeback de stand gelijk.

Vitesse moest het in het duel met Go Ahead Eagles stellen zonder hoofdtrainer Phillip Cocu, die geveld was door een blindedarmontsteking. Zijn taken werden overgenomen door assistent-trainer Van der Weerden. De oefenmeester stuurde vier andere namen het veld in ten opzichte van het verloren duel met RKC Waalwijk (1-0). Wittek keerde terug van een schorsing, waardoor Enzo Cornelisse weer plaatsnam op de bank. Carlens Arcus kreeg ook een basisplek toebedeeld, dat ging ten koste van Dominik Oroz. Matúš Bero was weer fit en begon ook in de startopstelling, waardoor Sondre Tronstad op de bank begon. Mohamed Sankoh mocht het in de punt van de aanval proberen.

De Arnhemmers begonnen fel aan het duel en zetten hoog druk op de helft van de Deventenaren. Dit resulteerde ook al in een vroege openingstreffer. Wittek mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal fenomenaal in de kruising: 1-0. Het was de tweede vrije trap die de linksback dit seizoen tegen de touwen schoot. In het restant van het eerste bedrijf was de club uit Arnhem ook de betere partij, maar het ging met een marge van één de rust in.

De geel-zwarten kwamen vlammend uit de kleedkamer en kregen via een gretige Sankoh twee goede mogelijkheden. De spits dook tot tweemaal toe gevaarlijk op voor het doel van Jeffrey de Lange, maar wist het net niet te vinden. Het elftal van Van der Weerden nam geen gas terug en zocht volop de aanval, waardoor de kansen zich opstapelden. Na een fraaie combinatie tussen Marco van Ginkel en Bero ging de bal over het Deventerse doel en Million Manhoef vond een goed keepende De Lange op zijn weg. Daarna was drie keer scheepsrecht voor Sankoh, die zijn derde poging wel achter de Go Ahead-goalie zag verdwijnen. De spits was alert nadat Melle Meulensteen een corner van Wittek met de hak verlengde: 2-0.

Het elftal van René Hake gaf zich niet zomaar gewonnen en probeerde met een aantal verse krachten nog wat terug te doen. Stokkers werd tot tweemaal toe gevaarlijk, maar de invaller had het vizier niet op scherp staan. Na negentig minuten spelen stond er een 2-0 eindstand op het scorebord. Een dik verdiende en bevrijdende zege voor de Vitessenaren.

Vitesse vs Go Ahead Eagles 2-0 (1-0)
21’ Wittek 1-0
63′ Sankoh 2-0

Scheidsrechter: Dennis Higler

Gele kaarten: Adekanye (Go Ahead Eagles)

Toeschouwers: 19.134

Vitesse
Scherpen (K); Arcus, Isimat-Mirin, Flamingo, Wittek; Meulensteen, Van Ginkel (90′ Domgjoni), Bero ©; Kozlowski (79′ Oroz), Sankoh (79′ Tronstad), Manhoef (90′ Van Duivenbooden)

Go Ahead Eagles
De Lange (K), Deijl ©, Fontán, Idzes, Fernandes (65′ Sow), Lidberg, Rommens, Adekanye (65′ Linthorst), Willumson, Llansana (65′ Stokkers), Amofa (51′ Kuipers)

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: