7 december 2013 In de media

Vitesse drukt PSV hardhandig met neus op de feiten

Vitesse heeft PSV in Eindhoven op een nieuwe flinke tik getrakteerd. De Arnhemmers liepen in het meeslepende gevecht in de slotfase naar een aansprekende en geflatteerde zege (2-6).
Door een reeks van zes duels zonder overwinning werkte PSV onder hoogspanning toe naar de wedstrijd tegen koploper Vitesse. Op het veld was echter van angst geen sprake bij de Eindhovenaren, die ogenschijnlijk met een vlucht naar voren een antwoord zochten op de sportieve problemen.

De ploeg van trainer Phillip Cocu begon fel en voortvarend aan de wedstrijd tegen de koploper in de Eredivisie. Karim Rekik zette in de eerste minuut de toon met een gevaarlijk schot, dat werd gekeerd door doelman Piet Velthuizen.

Maar wat naast de kansen misschien wel enig vertrouwen wekte over een wederopstanding van PSV was de reactie op de openingstreffer van Vitesse. De Eindhovense formatie liet zich niet uit het veld slaan nadat Lucas Piazon de score in de 38ste minuut had geopend.

Matthias Zanka Jørgensen en Rekik verkeken zich na een ingooi van Mike Havenaar in de mislukte poging van Davy Pröpper tot een hakbal, waarna Piazon dankbaar gebruik maakte van de geboden vrijheid.

Deze klap was ogenschijnlijk snel verwerkt. Memphis Depay onderstreepte dat met de gelijkmaker op slag van rust. De aanvaller verraste Velthuizen met een schot van buiten het zestienmetergebied.

Een beloning in de vorm van een zege bleek echter voor PSV te hoog gegrepen. Sterker nog, Vitesse werd de winnaar van het meeslepende gevecht. Dat Havenaar de 1-2 na ruim een uur maakte was extra zuur voor de thuisploeg. In de ogen van PSV had de Japanse international niet meer op het veld mogen staan na de overtreding op Stijn Schaars halverwege de eerste helft. De aanvoerder viel door deze charge uit.

Kelvin Leerdam hielp Vitesse met zijn zesde competitiegoal een kwartier voor het einde aan een ruimere marge. De Eindhovense hoop na de 2-3 van Rekik was van korte duur. Davy Pröpper (2x) en Patrick van Aanholt maakten de vernedering voor PSV, dat ondanks de nederlaag tiende blijft maar wel dertien punten achter staat op koploper VItesse, compleet.

Vitesse blijft koploper met twee punten voorsprong op Ajax.