16 februari 2021 In de media

Vitesse een van de meest aanvallende teams; minste strafschoppen

Vitesse is een van de meest aanvallende clubs in de Eredivisie, zo blijkt uit de statistieken.

Des te opmerkelijker is het, dat de Arnhemmers strak onderaan de lijst met toegekende strafschoppen staan. Gedurende de lopende  Eredivisie-competitie 2020 – 2021 (22 wedstrijden) kreeg Vitesse pas één strafschop toegekend. Die werd overigens benut.

Koploper in de strafschoppenlijst staat AZ met tien, gevolgd door Feyenoord met 8 en PSV, Ajax en VVV-Venlo met ieder 8 strafschoppen mee.

Dat Vitesse met slechts één door de scheidsrechter gegeven penalty in helzelfde rijtje staat met ploegen die nauwelijks kansen creëren FC Emmen, Willem II en RKC Waalwijk geeft te denken. De Arnhemmers staan namelijk tegelijkertijd in de top vier van clubs die de meeste kansen hebben gecreëerd in het 16-meter gebied van de tegenstander.

Met regelmaat leidt het omlaagtrekken en aantikken van met name Oussama Tannane en Lois Openda in het strafschopgebied, tot discussie. Vitesse mag echter op weinig objectieve support van het scheidsrechterskorps en de VAR’s rekenen.

Hard maken kunnen we het niet, maar top vier aanvallende acties in ‘de zestien’ én gedeeld nummer laatst zijn met één pingel in het lopende seizoen, dan hoeven we geen voetballiefhebber uit te leggen dat er iets niet in de haak is.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV - Grafiek Transfermarkt

Hoofdsponsor: