16 augustus 2019 In de media

Vitesse eert Curovic met koppositie

Vitesse heeft vrijdagavond PEC Zwolle verslagen. Het thuisduel met de Zwollenaren stond voor de Arnhemmers in het teken van de vorige week overleden Dejan Curovic en eindigde met de koppositie.
In Arnhem was een keur van prominenten aanwezig om het eerbetoon aan Curovic bij te wonen. De thuisploeg speelde met rouwbanden en het duel werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte (zie filmpje). In de veertiende minuut, het oude rugnummer van het Vitesse-boegbeeld, volgde opnieuw een eerbetoon. Voor aanvang werd op de tribune een fraai spandoek ontrold en bovendien hing er een condoleance-spandoek waarop fans een laatste groet aan de voormalige spits hadden kunnen zetten.

n het eerste bedrijf had de ploeg van coach Leonid Slutsky moeite om op het veld te imponeren. Vitesse moest wat speldenprikjes van PEC toestaan en werd zelf pas na een half uur voor het eerst dreigend. Vyacheslav Karavaev schoot de bal over het PEC-doel. Even daarna testte Bryan Linssen PEC-goalie Xavier Mous met een vlammend schot, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

VAR
Kort na rust ontbrandde het duel wel. Bij een kopbal van Linssen raakte Etiënne Reijnen de bal ongelukkig op de arm. Tim Matavz mocht daardoor aanleggen voor een strafschop. De Vitesse-spits miste, Linssen rondde in de daaropvolgende rebound wel af. Toch kreeg Linssen niet de 1-0 op zijn naam. Hij en enkele PEC-spelers waren te vroeg komen inlopen, constateerde de vorige week nog veelbesproken VAR Christiaan Bax. Scheidsrechter Rob Dieperink gunde Matavz daardoor een herkansing en dit keer was hij wel trefzeker. Zo werd het toch nog 1-0. Overigens had Linssen voor zijn te vroege inlopen een gele kaart gekregen.

Na ruim een uur was het duel beslist. Na geknoei van PEC kon Matavz de bal meegeven aan de mee opgestoomde Karavaev en de rechtsback schoot raak in de korte hoek: 2-0. PEC probeerde het vervolgens nog wel, maar de aansluitingstreffer kwam er ondanks een schot van Pelle Clement niet meer. Vitesse maakte het feestje zelfs nog wat groter. Linssen bracht de 3-0 op zijn naam na een fraaie combinatie met Tim Matavz. Voor Linssen was het al zijn achtste goal tegen PEC, tegen geen enkele andere club scoorde hij zo vaak. In de slotfase kon daardoor nog een laatste eerbetoon aan Curovic gebracht worden door de fans.

Zodoende heeft Vitesse na het gelijkspel tegen Ajax (2-2) en de 0-2 zege bij Willem II nu zeven punten. Daarmee is de ploeg in ieder geval voor even de koploper. PEC staat nog altijd op nul punten. Eerder was al van Willem II en FC Utrecht verloren, beide keren met 3-1. Met die negen tegentreffers werd een negatief clubrecord neergezet.

VI / foto’s SV

Hoofdsponsor: