14 december 2016 In de media

Vitesse eert oud-directeur Paul van der Kraan

Voetbalclub Vitesse heeft woensdagavond Paul van der Kraan gehuldigd. De oud-directeur kreeg voor de Bekerwedstrijd tegen Jodan Boys de Zilveren Vitessenaar uitgereikt.
'Ruim vier jaar na zijn afscheid krijgt Van der Kraan de erkenning die hij verdient', aldus de club.

Van der Kraan was in de periode februari 2004 – medio 2012 ruim acht jaar algemeen directeur van Vitesse. Na het vertrek van Karel Aalbers rezen de schulden van de Arnhemse club tot grote hoogte. Dankzij een grootscheepse reddingsactie van Van der Kraan kon Vitesse blijven voortbestaan.

'Van der Kraan heeft in die periode alles, maar dan ook alles, opzij gezet om de financiële huishouding van de club op orde te krijgen. Altijd waren zijn beslissingen vanuit één gedachte: het belang en de continuïteit van Vitesse', benadrukt de club.

'Zijn betrokkenheid was ongekend'

Volgens de eredivisionist was de betrokkenheid van de voormalig directeur ongekend. 'Hij wist wat er bij de medewerkers speelde, wist wat er bij alle geledingen van Vitesse speelde, was recht door zee, onderhandelde scherp met sponsoren en makelaars en lobbyde bij geldschieters om Vitesse in de roerige tijden staande te houden. Daarmee dwong hij bij eenieder respect af.'

Van der Kraan vertrok in 2012 na een conflict met de toenmalige eigenaar Merab Jordania.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: