7 mei 2017 In de media

Vitesse eist meer kaarten Johan Cruijff Schaal

Vitesse weigert een figurant te worden op de zomerparty van het Nederlandse voetbal. De bekerwinnaar uit Arnhem eist ‘ruim voldoende’ kaarten om bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal een volwaardig supporterslegioen mee te nemen.
De KNVB geeft bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal het thuisrecht voortaan aan de landskampioen. Vitesse geldt als bekerwinnaar voor de wedstrijd op zaterdag 5 augustus als bezoekende club. Ervan uitgaand dat Feyenoord de landstitel verovert, resten in De Kuip (capaciteit 46.000 toeschouwers) dan slechts 1.200 kaarten in het uitvak voor Arnhemse fans. De animo is, nu al, veel groter bij de achterban. De club wordt overstelpt met aanvragen voor de wedstrijd.

,,Daarom zijn we al in gesprek met de KNVB", stelt algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse. ,,Als de kampioen het thuisrecht krijgt, willen wij toch echt aanmerkelijk meer kaarten voor onze aanhang."

De Wit toont begrip voor de nieuwe opzet van de Johan Cruijff Schaal. De Arena, tot nu toe het decor, voldoet qua capaciteit. Maar Amsterdam blijkt niet altijd de geschikte locatie voor de wedstrijd. ,,Afgelopen jaar (kampioen PSV tegen bekerwinnaar Feyenoord, LL) moest de bovenste ring worden gesloten. Het stadion zat niet vol. Door de wedstrijd bij de kampioen te houden, is de kans op een vol stadion groter. Maar Vitesse wil echt meer supporters meenemen. Voor onze aanhang is deze wedstrijd ook een feest."

Vanuit de KNVB is er begrip, stelt woordvoerder Koen Adriaanse. ,,De bond gaat alles in het werk stellen om Vitesse te bedienen. De Johan Cruijff Schaal is een wedstrijd onder auspiciën van de KNVB. We moeten hier met elkaar uitkomen."

De Supportersvereniging van Vitesse wacht de ontwikkelingen met enig wantrouwen af. ,,Dit wordt er op nogal korte termijn doorheen gedrukt", stelt voorzitter Paul Koster van de SV. ,,In het verleden was er een gelijke verdeling van kaarten. Als Vitesse er nu weinig krijgt, is dat belachelijk. En je weet hoe dat gaat met de run bij Feyenoord op toegangskaarten."

,,Dat Vitesse ook alleen maar wordt beschouwd als uitspelende club, is vreemd. Er zijn straks veel supporters die naar de Johan Cruijff Schaal willen. Kijk naar de bekerfinale, hoe Vitesse leeft. Dit is voor de club gewoon een grote wedstrijd, dus moet er een goede verdeling van kaarten worden geregeld."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: