4 juni 2016 In de media

Vitesse en accommodatie Papendal voldoen aan Tweede divisie eisen

Jong Vitesse heeft zich door tweede te worden in de beloftencompetitie en op basis van de Beloften Instroming Coëfficiënt geplaatst voor de Tweede divisie
De volgende stap is te bezien of de club en de speellocatie Papendal voldoen aan de KNVB-eisen voor deelnamen aan de Tweede divisie.

Clubs en de licentie-eisen

In de tweede divisie en de derde divisie gelden licentie- eisen, bedoeld als opbouw naar het profvoetbal toe. Voldoen Vitesse aan de voorwaarden van de KNVB? Dat blijkt aan de hand van vier vragen die De Gelderlander aan Vitesse stelde.

Vraag 1: Gaat de club akkoord met het aantal contractspelers (in eerste seizoen acht in tweede divisie, in tweede seizoen dertien in tweede divisie).
Antwoord: Vitesse heeft zo'n 36 contractspelers, verdeeld over verschillende teams. Daarmee voldoet Vitesse aan de licentie-eisen.

Vraag 2: Voldoet het hoofdveld van Vitesse op Papendal aan de voorwaarden qua accommodatie? (kunstgras niet te oud, lichtsterkte minimaal 200 lux, zeker 2.000 staan-/zitplaatsen)
Antwoord: Vitesse voldoet, na aanpassing van de lichtsterkte, aan de voorwaarden.

Vraag 3: Zijn er een algemeen directeur, een financieel directeur (of verenigd) en een veiligheidscoördinator?
Antwoord: Vitesse heeft de betreffende functies ingevuld.

Vraag 4: Zijn er betalingsachterstanden bij werknemers of bij de Belastingdienst? Dat mag niet en kan betekenen dat er geen licentie wordt verstrekt.
Antwoord: Vitesse kent geen betalingsachterstanden.

De KNVB toetsingcommissie bezocht Papendal vier weken geleden en uit toetsing bleek Vitesse te voldoen aan alle creteria. Niets staat de mannen van trainer John Lammers en zijn assistent Theo Janssen in de weg om komend seizoen deel te nemen aan de Tweede divisie.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: