13 juni 2016 In de media

Vitesse en ADO akkoord over afkoopsom; Fraser tekent voor twee jaar

Henk Fraser is definitief de nieuwe trainer van Vitesse. De Surinamer tekent voor twee jaar bij de Arnhemse club.
Maandag bereikten ADO Den Haag en Vitesse een akkoord.

Vanmiddag om 16.00 uur wordt Fraser gepresenteerd bij Vitesse. Het bereiken van een akkoord tussen de clubs was nodig omdat het contract van Fraser in Den Haag nog een jaar doorliep. Dat is door Vitesse nu afgekocht. Vitesse geeft de 49-jarige Surinamer onder meer als taak mee om jonge spelers uit de eigen opleiding te laten doorstromen naar het eerste elftal. Vitesse hevelde de afgelopen weken al zes voetballers door naar de eerste selectie.

Verslaggever Richard van der Made over de komst van Henk Fraser

Vitesse meer mogelijkheden

Daarnaast wordt van Fraser in stadion Gelredome ook aanvallend en verrassend voetbal verwacht. Bij ADO Den Haag stond de voormalig Feyenoorder vooral bekend om zijn behoudende tactiek. Wel hield Fraser ADO de afgelopen drie jaar knap in de eredivisie. Bij Vitesse krijgt hij echter meer geld te besteden dan in Den Haag en heeft de trainer ook de beschikking over meer getalenteerde splers.

Fraser won in de race om het hoofdtrainerschap bij Vitesse de strijd van Alfred Schreuder die vrijdagavond zelf afhaakte. Schreuder liet weten niet meer het goede gevoel te hebben. Ook wilde hij niet langer wachten. Fraser gaf meerdere malen aan Vitesse te zien als een stap hogerop en een mooie uitdaging.

ADO deed vrij weinig moeite om de coach voor de club te behouden. De afgelopen weken ergerde Fraser zich vooral aan het feit dat ADO zijn rechterhand en assistent Arno van Zwam aan de kant zette. Fraser was erg gesteld op de aanwezigheid in zijn staf van Van Zwam en wilde hem graag meenemen naar Arnhem.

De kans is echter ook aanwezig dat Edward Sturing de nieuwe assistent-trainer wordt van Fraser bij Vitesse. De directie van Vitesse was niet bereikbaar voor een reactie.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: