24 mei 2019 In de media

Vitesse en FC Utrecht houden elkaar in evenwicht

Vitesse heeft vanavond met 1-1 gelijkgespeeld in en tegen FC Utrecht. Sander van de Streek tekende voor de openingstreffer namens de Domstedelingen, waarna Tim Matavz de score voor rust gelijktrok.
Vitesse en FC Utrecht stonden, net zoals vorig seizoen, in de finale van de play-offs voor een ticket in de voorronde van de UEFA Europa League. De openingsfase was vrijdagavond voor de thuisploeg. Een voorzet van Gyrano Kerk werd bijna binnen gewerkt door Cyriel Dessers, maar via een Vitesse-been ging de bal naast. Na achttien minuten viel de 1-0 alsnog. Vitesse leed balverlies rond de middenlijn. FC Utrecht schakelde vervolgens razendsnel om en Kerk vond het hoofd van de instormende Van de Streek, die met een kopbal voor de treffer zorgde.

Vitesse antwoordde met een harde maar te hoge kopbal van Matavz. Nadat Remko Pasveer knap redding bracht op een van richting veranderd schot van Rico Strieder, maakte Vitesse na een half uur voetballen gelijk. Matavz liep de bal uit een corner met enig fortuin binnen: 1-1. Tien minuten voor rust werd Kerk gevaarlijk diep gestuurd. Eerst bracht Pasveer redding, daarna haalde Alexander Büttner de bal van de lijn en wist Danilho Doekhi weg te werken.

Beide ploegen begonnen zonder wijzigingen aan het tweede bedrijf. Opnieuw was het FC Utrecht dat in de openingsfase vaker van zich liet horen. Van de Streek kreeg een grote kans, maar had zijn vizier niet op scherp staan en schoof de bal voorlangs. Alexander Büttner deed op zijn beurt iets terug namens Vitesse. Eerst gaf hij gevaarlijk voor, waarna hij enkele minuten later zelf uithaalde. Helaas resulteerden beide momenten niet in een Arnhemse treffer.

Het spel golfde op en neer, zonder dat beide ploegen tot echt grote, uitgespeelde aanvallen kwamen. Met iets meer dan een kwartier op de klok kwam een lange pass van Büttner precies aan bij Martin Ødegaard. De spelmaker schoot, maar zag zijn inzet geblokt worden. Het slotoffensief van FC Utrecht leverde wat spanning op voor het team van hoofdtrainer Leonid Slutskiy, maar het elftal hield stand en rechtte de rug. 

In de slotminuten van het duel was het Sean Klaiber die nog een poging deed in de korte hoek, maar Pasveer toonde zich opnieuw bekwaam en keerde de inzet met zijn vuisten. Even later kon de Arnhem-goalie, die kon terugkijken op een uitstekende wedstrijd, de kopstoot van FC Utrecht-aanvoerder Janssen uit de lucht plukken. Het bleek de laatste kans van de wedstrijd en dus gaan beide ploegen met één doelpunt op zak naar de return, aanstaande dinsdag. 

De return wordt  gespeeld op dinsdag 28 mei in GelreDome. De belangrijke wedstrijd begint om 20.45 uur. Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang. Kaarten zijn te koop voor een speciaal tarief via Vitesse.nl/tickets of in MijnVitesse (GelreDome).

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: