4 april 2015 In de media

Vitesse en Groningen in balans na kansenfestival

Vitesse en FC Groningen hebben zaterdagavond in een aantrekkelijk duel in Arnhem gelijkgespeeld.
De 1-1 betekent voor Vitesse een voortzetting van de ongeslagen reeks die nu tien duels aanhoudt en acht zeges telt. De Arnhemmers blijven op koers voor de play-offs om Europees voetbal, terwijl die plekken voor Groningen uit zicht raken na slechts één overwinning in negen duels.

Vitesse speelde in de eerste helft zoals het wel vaker dit seizoen acteerde, met een nadrukkelijk overwicht qua balbezit maar – mede door dit keer slordig spel – weinig uitgespeelde kansen. Ook FC Groningen kwam niet vaak in kansrijke positie voor het vijandige doel, maar ging wel rusten met een voorsprong.

Na een kwartiertje spelen scoorde Rasmus Lindgren uit een kort genomen hoekschop met een soort tip-in door het schot van Albert Rusnak vlak voor doelman Eloy Room van richting te veranderen: 0-1. Kort daarna had Groningen de voorsprong zelfs uit kunnen breiden als de pass van Maikel Kieftenbeld Rusnak niet te ver naar de buitenkant had gedreven waardoor Room kon redden.

Aan de andere kant was de grootste kans in de eerste helft kort voor rust voor Bertrand Traoré. Zijn intikker op aangeven van Zakaria Labyad werd gekeerd door doelman Sergio Padt.

De tweede helft opende met hoog tempo en kansen aan beide zijden. Traoré brak door, maar speelde de bal te ver voor zich uit en stelde Padt daardoor in staat groter gevaar te voorkomen. Aan de andere kant werd ook Groningen steeds gevaarlijker, met kansen voor onder meer Danny Hoesen (schot geblokt), Tjaronn Chery (schot gered).

Net toen FC Groningen de derde uitzege van het seizoen leek te gaan boeken, sloeg Vitesse alsnog toe. Labyad schoot tien minuten voor tijd op de paal, maar de bal caramboleerde via de rug van Padt alsnog in het doel.