4 april 2015 In de media

Vitesse en Groningen remiseren: 1-1

Vitesse en FC Groningen speelden zaterdagavond in het Gelredome in een spannende wedstrijd gelijk.
Het eerste moment van gevaar in het duel kwam van de Arnhemmers. Na een prima actie, kon Labyad het leder bijna voorgeven op een medespeler, maar zijn vizier stond gelukkig voor de bezoekers niet op scherp. De Groningers waren onzorgvuldig in balbezit, maar konden met corners wel gevaarlijk worden.

Al na dertien minuten spelen vertaalde dat zich in een treffer. Uit een kortgenomen hoekschop, ontstond er een schietkans voor Rusnák. De nieuweling van de noorderlingen zag vervolgens dat zijn inzet werd aangeraakt door Lindgren, waarna de bal achter Room verdween: 0-1. Vitesse reageerde gelijk door Groningen-doelman Padt een aantal keren flink op de proef te stellen. Zonder resultaat.

Uitblinkende Padt

Vijf minuten na de thee leek Vitesse op gelijke hoogte te komen. Traoré kon alleen richting het Groninger-doel gaan. Maar omdat Padt op de bal bleef letten, kon deze de bal van de voeten van de Chelsea-huurling plukken. Het spel golfde heen en weer en beide ploegen maakten er een interessant schouwspel van.

Om in het laatste gedeelte van de pot nog wat te forceren, wisselde Bos aanvallend. Ibarra en Djurdjevic werden vervangen door Oliynyk en Qazashvili om voor wat nieuwe impulsen te zorgen. Vitesse kreeg vervolgens hulp uit onverwachte hoek. Na een schot  van Labyad, belandde de bal op de rug van de uitblinkende Padt: 1-1.

In de slotfase kregen de Arnhemmers nog een paar aardige kansen, maar kwamen zij tekort om de drie punten te pakken.